Кудзу (Pueraria lobata) е растение, познато от дълги години в Китай и Япония със своите лечебни свойства. Това е една от основните 50 билки в китайската природна медицина. Днес екстрактът от корен на кудзу, се е наложил предимно като средство за намаляване на зависимостта от тютюнопушенето и алкохола. 
 
Екстрактът от корен на кудзу има множество предимства пред стандартните медикаменти за потискане на никотиновата и алкохолната зависимости. Основна причина да бъде толкова предпочитан обаче е, че не предизвиква нежелани странични ефекти и оказва общоукрепващо действие върху организма.
 
Кудзу съдържа биологично активни вещества, основно изофлавони, които противодействат на психическата и физическа зависимости от алкохола и цигарите. Тези вещества потискат и симптомите на махмурлука - общо неразположение, световъртеж, главоболие, позиви за повръщане и др. Един от най-проучваните компоненти в състава на кудзу е т. нар. пуерарин, за който съществуват сериозни научни доказателства, че оказва уникален ефект при алкохолизъм, абстиненция и махмурлук. 
 
Струва си да опитате!
 
Заклетите пушачи не искат и да чуят за спиране на цигарите. Те не могат да си представят съществуването си без тютюнев дим. Ако някой се опита да ги убеди в това колко голяма е вредата от тютюнопушенето, пренебрежително махват с ръка... Сутрешното кафе, веселите събирания с приятели, моментът след обилна вечеря – та нали всички тези дейности трябва да бъдат придружени минимум от цигара – две. Със сигурност обаче, заклетите пушачи си дават сметка колко безсмислено е тяхното занимание. Със сигурност си дават сметка, че то гълта не само от времето и средствата им, но и от тяхното здраве!
 
А вие? Заклет пушач ли сте? Ако да, изкушавате ли се от желанието да опитате? И тежи ли ви, че непрекъснато отлагате промяната? 
 
Кудзу (корен) от Nature’s Way – най-краткият път към новия живот!
Не, никой не твърди, че ще бъде лесно. Но поне ще бъде доста по-лесно, отколкото си го представяте!
 
Кудзу (корен) на американската марка Nature’s Way, съдържа чист, стандартизиран екстракт от корен на кудзу. Приемът му оказва мощно потискащо действие върху влечението към никотин и да не забравяме - алкохол. В допълнение към това, продуктът помага на организма да се възстанови по-лесно след продължително практикуване на тези лоши навици. 
 
  • Потиска физическата зависимост от никотина.
  • Поддържа нормалното психо-емоционално състояние, въпреки липсата на никотин (и алкохол).
  • Редуцира инцидентните депресивни състояния, които се появяват вследствие на опитите за прекратяване на вредния навик.
NEWS_MORE_BOX

 

  • Потиска усещането за неопределена, но сериозна липса.
  • Намалява алкохолната интоксикация.
  • Ликвидира симптомите на махмурлука.
 
Кудзу (корен), е оригинален продукт на американския бранд Nature’s Way – един от световните лидери в индустрията на хранителни и диетични продукти за здравето!
 
Източник: www.revita.bg