Нередовна менструация, хормонално акне, кисти на яйчниците, трудности със забременяването, умора, наднормено тегло и задръжка на течности, мъчителна менопауза... Ситуацията днес е такава, че все повече жени изпитват тези симптоми, които са много характерни за състоянието, известно като естрогенна доминантност. 
 
Какво е естрогенна доминантност? Често срещано хормонално нарушение, което се характеризира с разстроен баланс между двата основни женски полови хормони - естроген и прогестерон. Поначало се говори за доминиращ естроген в комбинация с относителна прогестеронова недостатъчност. За да бъдем съвсем точни обаче, трябва да уточним, че при естрогеновата доминантност в женския организъм има достатъчно наличие на прогестерон, но той не може да изпълни своите функции, тъй като в клетките неговите чувствителни места, наречени рецептори, са заети от естрогеноподобните вещества.
 
Причини за естрогенната доминантност. Интензивният стрес, който предизвиква постоянно психическо напрежение е важен фактор в развитието на естрогенната доминантност. Не по-малка заслуга обаче има и насищането на средата с т. нар. петролни деривати, които откриваме в селскостопанската и битовата химия, в медицинската промишленост със синтетичните хормонални таблетки, в цялата еко среда, благодарение на замърсения с петролни газове въздух. 
 
Как да се справим с естрогеновата доминантност? В редица случаи хормонално зависимите състояния се третират със синтетични хормони. Но през последните няколко години тези медикаменти започват да отстъпват пред билковите средства за възстановяване на хормоналния баланс. Една от най-търсените билки в подкрепа на хормоналния баланс е дивият ямс или както е известен още – див мексикански сладък картоф. За разлика от конвенционалната хормонозаместителна терапия, билката див ямс насърчава извеждането на излишния естроген по естествен начин. Дивият ямс съдържа веществото диосгенин, чието действие наподобява функциите на женския хормон прогестерон. Диосгенинът „партнира” на прогестерона и води до постепенното отзвучаване на естрогенната доминантност и симптомите й. 
 
Екстрактът от див ямс на Nature’s Way, USA - любим продукт на много жени по света! Откакто се предлага и в България, продуктът Див ямс / Сладък картоф (корен) е изключително търсен, а отзивите за него – отлични. Той е с доказан произход и отлична ефективност. Всяка капсула от Див ямс / Сладък картоф (корен) осигурява 425 mg чист, изцяло натурален екстракт от корен на див ямс, който е естествен източник на диосгенин. 
 
Див ямс / Сладък картоф (корен) допринася за облекчаване на състоянието при хормонален дисбаланс, особено когато той е представен от естрогенна доминантност и прилежащите й симптоми - ендометриоза, репродуктивни проблеми, забавен метаболизъм, наднормено тегло и затлъстяване, разстройства в менструалния цикъл, акне, раздразнителност и тревожност, и др. Прием: по 2 капсули дневно, за предпочитане с храна. 
 
NEWS_MORE_BOX
 
Търсете в аптеките или на www.revita.bg!
 
Nature’s Way е водещ американски производител на хранителни и диетични добавки. Компанията е създадена в далечната 1969 г. в САЩ, като през всички тези години успява да поддържа най-високите стандарти за качество и безопасност!
 
Уверете се и вие в безспорния ефект на едни от най-търсените билкови екстракти в цял свят!
 
Ако имате въпроси, потърсете ни на тел.: 02/9530583
 
Повече за хормоналния дисбаланс може да научите от д-р Папазова: