Хлорофилът е растителният пигмент, който придава зеления цвят на растенията. Именно на него те дължат повечето от лечебните си свойства. С помощта на хлорофила, растенията преработват слънчевата енергия и осъществяват т. нар. процес на фотосинтеза. 
 
По отношение на действието му върху човешкото здраве, хлорофилът наподобява функциите на хемоглобина, транспортиращ кислорода към тъканите. Подобно на него, хлорофилът ускорява азотния обмен и увеличава нивото на свързания кислород. 
 
Резултатите от всички направени до момента изследвания доказват, че хлорофилът е от основно значение за човешкия организъм. Той притежава мощни противовъзполителни свойства, подсилва естествените защитни сили на организма и инхибира развитието на гъбички и бактерии в червата.
 
Съществуват и проучвания, според които хлорофилът притежава пречистващо кръвта действие, нормализира нивата на кръвното налягане, спомага образуването на съединителна тъкан, както и зарастването на открити рани, ерозии и язви. 
 
Но не е само това!
 
Хлорофилът е в състояние да предотврати негативните изменения в ДНК структурите. Той разпознава и унищожава клетките с изменена клетъчна обвивка. Това е от огромно значение, тъй като нашите клетки ежедневно биват увреждани от веществата, предизвикващи окислителни промени в тялото. Вследствие на това, се появяват ракови клетки, които, ако имунитетът е отслабнал, няма как по друг начин да бъдат елиминирани. Хлорофилът помага на имунитета да унищожи именно онези клетки, при които вече са настъпили генетични изменения.
 
Хлорофлилът притежава и антитоксично действие. Той извежда токсините от организма, поддържа здравословната чревна флора и предпазва тялото от радиационни увреждания. Заедно с това, хлорофилът има дезодориращо действие - премахва лошите миризми от тялото, включително от изпражненията, и лошия дъх. 
 
Течният хлорофил се препоръчва основно за хора с отслабена имунна система, както и за онези, които рядко имат досег със слънчева светлина. Приемът му е подходящ при простудни заболявания и възпалителни процеси, както и в случаите на храносмилателни смущения.
 
 
Течният хлорофил на американската компания Nature’s Way – Хлорофреш (хлорофил на капки) е чудесен избор за всички, които желаят да подсилят имунните функции на организма си, да се пречистят ефективно от токсините, както и да нормализират състоянието на храносмилателната си система.
 
Хлорофреш е изцяло натурален продукт, съдържащ най-висококачествения течен хлорофил, извлечен от листа на черница Morus alba. Продуктът се усвоява лесно и бързо и действа като ефективен вътрешен детоксикатор, освежител и дезодорант. Приемът му допринася за освобождаването на тялото от токсините, както и за подобряването на тонуса и общото здравословно състояние. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
Във формулата на Хлорофреш е включено малко количество чист мед, който подсилва благоприятното действие на продукта.
 
Хлорофреш на марката Nature’s Way съдържа концентриран хлорофилин комплекс, който ефективно и бързо неутрализира неприятните миризми от храносмилателния тракт и дезодорира чревния тракт. Само 25 капки доставят цели 100 mg хлорофил! Продуктът не съдържа алкохол, консерванти или други вредни вещества.
 
Емблематичната компания Nature’s Way е водещ производител на едни от най-предпочитаните в цял свят хранителни и диетични добавки. Всички продукти на марката допринасят за по-здравословния и природосъобразен начин на живот. Nature’s Way е лидер в билковата медицина, както и първият производител на гарантирано натурални продукти!