Сексуалното удовлетворение е пряко свързано с размера на пениса. Мит или реалност е това? Хормонални проблеми, генетични аномалии могат да са причина за малкия пенис. Това е кошмар за всеки мъж. В повечето случаи притесненията относно размера на пениса са по-скоро психични проблеми, отколкото медицинкси.

 

Само 5 до 10% от мъжете в света действително имат проблем с размера на пениса си. В останалите случаи притесненията са излишни.


 

Според сексолози оценката за размера на пениса се извършва по време на ерекция. Размерът на половия член в невъзбудено състояние няма значение. В Индия размерът на пениса при мъжете варира между 8 и 18 см.

 

Специалисти в областта обясняват, че при много мъже се налага посещение при психолог или сексолог. Те ги консултират като им обясняват с научно доказани факти защо размерът на пениса им е нормален. Така повечето мъже разбират, че всъщност нямат проблем.

 

Тези притеснения понякога могат да доведат до сериозни психични проблеми – стрес, тревожност, депресия и т.н.

 

Важно е да се подчертае, че никой осен специалист не може да стигне до заключение, че размерът на пениса е прекалено малък.

 

Хормонален дисбаланс, структурни проблеми в тялото или генетични аномалии могат да са причина за по-малък пенис при мъжете. При такива обстоятелства още в ранна възраст, преди достигане на пубертета е препоръчителна консултация с лекар специалист, който назначава съответно лечение в зависимост от причината за заболяването.

 

Основните методи за уголемяване на пениса са хирургична намеса или поставянето на импланти.
Повечето хирургични интервенции идват със съответните нежелани ефекти. Възможно е след операцията за удължаване на пениса да се наруши инервацията, което може да е причина за свръхстимулация или обратният проблем. Статистиката сочи, че повечето мъже не са удовлетворени след операцията.

 

Специалистите предупреждават, че използването на средства за удължаване на пениса, които са налични онлайн, е нецелесъобразно, а дори може да бъде и опасно. Приложението на билкови продукти или физикални методи с цел удължаване на пениса не са препоръчителни, но ако все пак сте решили да опитате задължително трябва да се съгласува със специалист, за да се избегнат усложнения.