Натрупването на излишни килограми в областта на седалището е често срещан проблем сред жените, за който има различни решения. Въпросът е, защо се случва така, че излишните мазнини се концентрират точно в тази част на тялото?
 

Имаме крушовидна фигура

 
При тази фигура сме склонни да натрупваме много повече излишно тегло в областта на седалището и бедрата, вместо в горната част на тялото. Това е генетично предразположение и елиминирането на тези мазнини може да се окаже трудна задача. 
 
Седим през целия ден
 
Когато седим зад бюрото ежедневно и активността ни е минимална, с течение на времето подкожната мастна тъкан бавно се натрупва в областта на седалището. Затова е препоръчително да се раздвижваме при всеки удобен момент. 
 
Периодът на менопаузата
 
Около менопаузата, дори и жените, които не са с крушовидна фигура на тялото, са склонни да натрупват излишни килограми върху бедрата и седалището. Причината се дължи на понижения естроген в женския организъм и същевременно забавянето на метаболизма. Упражненията за издръжливост в този период могат да помогнат за изграждането на мускули и да предпазят от излишните килограми. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
Консумация на голямо количество храни, съдържащи захар
 
Изобилието на лакомства и сладкиши в хранителния режим крие риск от натрупване на излишни мазнини в областта на корема, бедрата и седалището. 
 
Грешните мазнини
 
Повишеният прием на наситени мазнини под формата на месо и млечни продукти, може да доведе до увеличаване на подкожната мазнина, което в най-голяма степен засяга долната част на тялото - бедрата и седалището.