Високите токове са сред най-добрите начини за повишаване на чувството на увереност сред жените. След предупрежденията по отношение на вредите, които тези обувки крият за здравето, много жени се притесняват да ги носят. 
 
Според някои специалисти не е задължително носенето на висок ток да доведе до развитие на проблеми с кръста и краката. В действителност някои видове обувки могат да донесат по-голяма полза за здравето, отколкото тези с равна подметка.
 
По думите на специалистите носенето на обувки с ток може дори да защити гърба и краката, тъй като по този начин се оказва естествена подкрепа чрез извивката на стъпалото. За сравнение, равните обувки, джапанките и обувките за балет са по-вредни за стъпалата и позицията на тялото
 
Има начини да носим обувки с токове, които да предоставят удобство и защита на глезените, краката и гърба. Ето как можем да постигнем това...
 
По-широк ток
 
В ежедневието следва да се насочим към обувки с по-широк ток и по-широка част в областта на пръстите. По този начин стъпалото не е притиснато и тежестта на тялото е разпределено по-равномерно. 
NEWS_MORE_BOX
 
По-ниски за подкрепа
 
Ниският ток означава, че наклонът на обувката не е много стръмен, като по този начин не се оказва натиск върху гърба и пръстите на краката. Най-добата височина на тока е около 5 см.
 
Възглавничка за комфорт
 
При много обувки основата им е подобна на възглавничка. Това може да бъде от голяма полза за облекчаване на напрежението в краката. Когато липсва такава, е препоръчително да си осигурим подходящи стелки.
 
Равните обувки също крият риск от мазоли
 
Без значение от височината на обувките, притискането им към кожата на крака може да доведе до появата на болезнени мазоли.