Освен познатото главоболие, стресът може да е причина и за други здравословни проблеми, за които е препоръчително да сме наясно. Ако се сблъскаме с някой от тези симптоми, следва да се замислим по-сериозно за почивка и релакс.
 
Кървящи венци
 
Според данни на проучване, публикувано в Industrial Psychiatry Journal, когато сме подложени на стрес и напрежение, се повишава и рискът от развитие на пародонтоза. Стресът се отразява неблагоприятно и на имунната система, което дава възможност на бактериите да „нападнат“ венците. 
 
Акне
 
В данните на друго проучване, което е поместено в сп. Acta Dermato Venereologica, се заключава, че стресът може да повиши възпалителните процеси в организма, което да е причина за появата на акне.
 
Сърбяща кожа
 
Изследователи установяват, че хората, страдащи от хроничен сърбеж, са два пъти по-склонни да бъдат засегнати и от стрес. Чувството на тревожност може да доведе до развитие на кожни нарушения като екзема и дерматит
 
Стомашна болка
 
Стресът и напрежението могат да са причина и за болка в стомаха, наред с безсънието и главоболието, предупреждават специалисти. При постоянна стомашна болка, все пак следва да се консултираме с лекаря си за наличие на алергии или непоносимост към лактозата. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
Болка в челюстта
 
От резултатите на проучване, публикувано в Orofacial Pain Journal, се посочва, че болезнената челюст може да е следствие на скърцане със зъби по време на сън, което обикновено се случва при стрес.
 
Главоболие и мигрена
 
Стресът може да провокира и мигренозно главоболие. Ако това главоболие ни сполетява дори и през почивните дни, следва да се замислим за нивата на стреса, на който сме подложени, както и за начини да го намалим.