Преди много години, учените са успели да докажат, че жените са много по-разумния пол и запазват сериозно хладнокръвие в трудни ситуации. Често сме чували, че именно те са склонни да преценяват по-точно рисковете и да знаят кога точно да рискуват и кога да пропуснат дадено предложение. Ето защо често и твърдението, че жените живеят по-дълго от мъжете, се оказва и вярно. През последната година, хазартната индустрия във Великобритания доказва този факт. Направено проучване показва, че около 55 000 жени в този сектор са предпочели да се изключат самостоятелно от различните онлайн платформи за залози, след като са усетили първите симптоми на зависимост. 


Някои платформи показват, че през последната година жените са удвоили своя брой в тази сфера и са се забавлявали достатъчно добре, но от онези, които са се изключили и са решили да подходят правилно, едва 1% от тях е потърсил центъра за помощ. Защо това е така? Центърът за помощ дава достатъчно съвети и възможност на всеки един играч да намери своя баланс или да спре грешните практики в своето забавление. Впрочем, цифрите ни показват и още нещо, регистрираните дами са минали 50 000 души в платформите и най-вероятно към този момент са много повече. 


По-впечатляващото е, че дамите са успели да намерят своята граница и доброволно да спрат играта. Изборът е наистина правилен, след като все повече букмейкъри и онлайн казина не само съветват да бъдем разумни и да играем отговорно. Нещо повече, докато този вид забавление по презумпция е смятан за ориентиран към мъжете, генерално всяка платформа се смята за унисекс и даже се радва на женското присъствие, особено след като именно дамите се оказват по-различни играчи и показват нови и завидни стратегии. Скокът на регистрации се отчита още през март 2020 г. и тогава около 26% от новите потребители са именно жени. В края на годината, цифрите се повишават още малко и 31% от новите клиенти са именно представителки на нежния пол.


Експертите споделят, че е редно да обърнем внимание и на факта, че докато хазартната зависимост се смята за предимно мъжки проблем, тя може да се прояви и сред жените. Букмейкъри като Палмс-Бет не разделят своите потребители в това отношение и са готови да помогнат и предложат разумни решения, особено след като говорим за един от най-големите казуси в тази индустрия. 


Причината все повече дами да се насочват към това удоволствие, отдавна не е свързана с печалбите. Те използват платформите, за да свалят нивата на стрес, да прекарат известно време с различните предложения и много често искат се състезават със своите половинки, като именно това се смята за още едно много добро решение. Похвалното тук е, че дори и да не преследват печалбите и да откриват още една възможност – именно да се забавляват и да бъдат в напълно неутрална среда, запазвайки своята анонимност, благодарение на опцията да използват псевдоними на профила си. 


Във Великобритания подобна статистика позволява на повечето платформи да предприемат правилните мерки и да защитят своите клиенти от подобни негативни ефекти на игра, както се случва и в България, където лицензираните брандове имат разработена секция за отговорна игра, в която се откриват всички необходими елементи за контрол над играта и дори опция за самоизключване. 


И нека не забравяме, че основната цел е винаги да се залага на по-приятните моменти, адреналина от направения залог и тръпката от риска. След като всички джакпоти се определят на случаен принцип, всеки има шансове да ги спечели, без значение колко точно време се прекарва в една платформа.