Една от целите, които от Puls.bg си поставяме, е да предоставяме ценна информация относно различните аспекти на здравословния начин на живот. Винаги се стремим да отразяваме последните открития и мнения на изследователи и специалисти в отделни области, както и да предоставяме полезни съвети. 
 
През изминалата 2015 година засегнахме разнообразни теми в отделните области. Нека разгледаме кое беше най-интересното в рубриките ни „По-красиви днес“, „Хранене“ и „Секс и здраве“…
 
1. В рубриката „По-красиви днес“ в най-голяма степен е развълнувал материалът, който носи заглавието „Можем ли да развием резистентност към дезодоранта?“. В него се пояснява първоначалната причина за потенето, а именно – начин на организма за регулиране на телесната температура. Акцентира се също така, че неприятната миризма не се дължи на самата пот, а на бактериите, с които тя влиза в контакт. 
 
В крайна сметка, заключението на специалистите е, че можем да развием „имунитет“ към антиперспирантите, тъй като организмът може да се адаптира към начина, по който те работят. Препоръката е продуктът против изпотяване да се сменя на всеки шест месеца, за да не се развива резистентност към него. 
 
  • Наред с ценните съвети за красота вървят и естетичните процедури, които представляват следващата малко по-агресивна крачка в борбата с белезите от времето. Именно в тази насока е и най-четеният текст в рубриката „Естетични процедури“, който носи заглавието „Колаген – без който естетичната медицина няма как да се справи с бръчките“
 
2. Храненето е сред областите, които ни вълнуват в най-голяма степен. Най-голям интерес в тази област се оказва текст, който разглежда възможните странични ефекти от консумацията на мед
NEWS_MORE_BOX
 
 
Да припомним – сред вредите от прекомерната  консумация на пчелния продукт са нарушено храносмилане, разрушаване на зъбния емайл, а според някои специалисти може да се променят и нивата на кръвната захар. Препоръчителното дневно количество следва да бъде около 3 – 4 супени лъжици. 
 
3. Това, което в най-голяма степен е заинтритувало аудиторията ни в областта на сексуалното здраве, са „11 важни правила на интимна хигиена при жената“. В този текст са представени основните стъпки на интимната женска хигиена, с помощта на които могат да се избегнат инфекции и същевременно нежната кожа в тази област да остане чиста и здрава.