Усещате ли жажда за приключения? Ако прехвърляте през ума си поредната идея за вълнуващо бягство от ежедневието, позволете си да пристъпите към нейното изпълнение. Днес пътуването със самолет е достъпно и ни позволява бързо да сменим географската ширина, отдавайки се на опознаване на чужда история, култура, кулинарна традиция и т.н.


Усещате ли жажда за приключения? Ако прехвърляте през ума си поредната идея за вълнуващо бягство от ежедневието, позволете си да пристъпите към нейното изпълнение. Днес пътуването със самолет е достъпно и ни позволява бързо да сменим географската ширина, отдавайки се на опознаване на чужда история, култура, кулинарна традиция и т.н. С eSky то представлява и модерният начин да спестявате. Нека ви споделим защо!


Как да спестяваме, докато пътуваме?

Животът е приключение. От нас зависи да определим какво точно ще бъде то. Ако допреди години светът бе загадка и обхождането му изискваше специфични познания и опит, то днес ситуацията е коренно различна. С помощта на eSky може да откриете билет за самолет на изгодна цена, да планирате програмата си по време на пътуването и да се вдъхновите за още много запомнящи се пътешествия, посрещайки неизвестностите с All Risk застраховка. Резервационната система има бърза и гъвкава търсачка, с помощта на която може да откриете богат избор на изгодни предложения за директни и комбинирани полети с различни авиолинии. От нея ще получите и ценни насоки на кои дати може да пътувате по-евтино, къде си струва да отседнете и на какви изживявания може да се отдадете по време на престоя си. Всичко това е оформено в лесен за използване сайт, в който буквално може да започнете да пътувате виртуално.Решено е. Заминаваме, но накъде?

В eSky приключенията дебнат отвсякъде. От блога на резервационната система може да получите информация за конкретна дестинация или да откриете някоя напълно непозната. Може да се втурнете извън пределите на страната - например към Северна Европа, Азия, Занзибар, Юкатан, или да останете на родна територия.


Практично решение, което няма да ви струва много средства и е осъществимо в рамките на няколко дни, е да отскочите до родното Черноморие. Вместо да търсите София Бургас самолетни билети в търсачката, почерпете информация от eSky. Накуп ще получите информация за средната цена на билетите, авиокомпаниите, с които може да летите, както и кои са най-евтините полети за Бургас - градът, който няколко пъти е определян като най-добрия за живеене в България. Накратко ще прочетете и още насоки как да откриете най-изгодните директни полети до черноморския град.


Какво си струва да видим в Бургас?

Кацането в Бургас вече е планирано. Какво настаняване предпочитате? Хубаво е да имате избор и да знаете къде точно може да възстановявате силите си, докато се наслаждавате на своята почивка. Мястото за настаняване е важно и от гледна точка на плановете ви за културен туризъм например. Бургас е голям град, а на само няколко километра от него отстоят вълнуващи курорти. Поморие, прочут със санаториумите си, е на 21 км, а Созопол - на 34 км. Внимавайте, когато отивате в Созопол - най-старият град по родното крайбрежие. С тесните си калдаръмени улички той може да ви плени. Многовековната история витае във въздуха. Съчетана с морския бриз и факта, че Созопол е любим на художниците и артистите, тя е способна да ви пренесе в друго време.


За да стигнете обаче до Созопол, както и до близко разположените до него къмпинги “Градина”, “Златна рибка” и “Смокиня”, ще имате нужда от надежден транспорт. Винаги може да се възползвате от местната транспортна мрежа, но ние имаме друга идея. Наемете кола под наем. В eSky може да сравните офертите на стотици компании и да пътувате удобно, спестявайки време и нерви в чакане по спирки и напълно ръководейки се от своя нюх за приключения.


Ако решите да останете в Бургас, горещо препоръчваме Морската градина. Тя е истински център за забавления. Плажовете са добре поддържани, може да пояздите кон, да разгледате фестивала на пясъчните фигури, да се разходите навътре в морето по Бургаския мост или да намерите сгоден случай да понаблюдавате мач по водна топка. Традиционно в Морската градина се организират културни събития, не е изключено да попаднете на изложба на папагали и пеперуди, терариум или пък концерт с безплатен вход.


С eSky може да откриете още много вълнуващи идеи за City Break, подобно на отскачането за няколко дни до Бургас. Ниската цена и бързината, с която можете да организирате пътешествие, ще ви накарат да се осмелите да изпълнявате мечтите ви. Те ще придадат нов облик на обичайния уикенд, слънчевата есен, романтиката, Деня на съединението, Деня на независимостта и спа туризма. Ако сте киномани - не препускайте да изследвате изгодно дестинации, които сте виждали много пъти в любимите си филми и сериали!