Под знака на красивото остаряване и най-новите „антиейдж“ техники премина последното издание на „Супердоктор“ по Bulgaria ON AIR. В предаването за здраве и красота на 19-ти декември участва естетичният дерматолог д-р Румяна Кожухарова, която разказа за последните техники и съвременни тенденции за премахване на хиперпигментациите, заличаване на бръчките, избистряне на тена, както и процедури в посока витализация и тонизиране.

 

Специалистът припомни, че на всяка една възраст е задължително да се грижим за кожата и на лицето, и по цялото тяло. До 25-годишна възраст трябва да се използват почистващи и хидратиращи продукти, а след появата на първите мимически бръчки около очите и устните да се премине към „по-тежката артилерия“ в козметиката за забавяне процеса на стареене.


 

Хубаво е това да се случи след консултация с дерматолог, който да подбере най-подходящата козметика за съответния тип кожа.

 

Д-р Кожухарова посочи също, че зимата, когато слънчевата светлина е по-малко, е подходящ период за някои по-сериозни интервенции. За да се „върне часовникът назад“, е добре да се провеждат терапии като фотоподмладяване за заличаване на петна и капиляри, процедури за подобряване текстурата на кожата и техники за подхранване като мезотерапия и плазмотерапия.

 

Естетичният вид на лицето може да се подобри и чрез филъри.

NEWS_MORE_BOX

 

В ежеседмичната си рубрика „Без рецепта“ д-р Мария Николова също говори за красивото остаряване, но на мускулите. Промяната на телесния състав след 35-годишна възраст е неизбежна и вледствие всяка година човешкото тяло губи средно по 2% мускулна маса за сметка на мастната тъкан.

 

В медицинските среди този процес е известен като саркопения. Все пак състоянието може да се забави с добра физическа активност и разумно хранене. Диетологът препоръчва повишен прием на пълноценни протеини с 1-1,5 г на телесно тегло. За целта могат да се хапват повече бобови култури и постни меса.

 

Специални гости в студиото бяха членовете на групата D2, които разказаха за историята на новата си песен "Края на лятото" и за превърналия се в традиция конкурс в подкрепа на ученическите рок групи "Голямо междучасие".

 

Техники за траен маникюр сподели Дарина Сотирова.

 

Предаването разкри още кои са страничните ефекти от липсата на секс – като повишена тревожност и отслабена имунна система например.

 

Разговорът с д-р Румяна Кожухарова за "Супердоктор" може да проследите в приложените видеа...

 

 

 

 

 

Съвети за здраве и красота ще намерите във видеото на "Супердоктор"

Прочети още на: http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_21976.html