За първи път откакто разкри, че е диагностициран с диабет тип 2 през 2013 г., носителят на „Оскар” Том Ханкс проговори открито за здравословното си състояние. 
 
„Бях пълен идиот по отношение на диетата си на младини. Затова имам диабет тип 2”, заяви той в интервю за Radio Times, цитирано от световните медии.
 
До този момент 59-годишният Ханкс коментираше уклончиво заболяването си, като твърдеше, че е възможно да се дължи на резките промени в килограмите му, които са се наложили заради ролите му в различни кино продукции.
 
Сега обаче той признава, че диабетът се е появил в живота му заради неразумното му отношение към себе си и здравето си на млади години, когато основата на хрантелният му режим са били изключително вредни храни, които днес определяме като фаст и джънк фууд.
 
"Аз съм част от мързеливото американско поколение, което упорито правеше каквото иска и си угаждаше, а сега си понася последиците", коментира актьорът. 
NEWS_MORE_BOX
 
"Бях много тежък, виждали сте ме във филми такъв, знаете. Бях абсолютен идиот", коментира холивудската звезда. Ханкс обаче подчерта, че никога не е прекалявал с алкохола и вредните субстанции, защото става баша, когато е едва на 21 години, което го превръща в отговорен човек.
 
Актьорът признава, че е живеел с убеждението, че е достатъчно просто да маха хлебчетата от чийзбургера си, за да е във форма. Днес обаче е убеден, че здравословната диета и грижата за здравето се постигат много по-трудно.
 
Лекарите са го уверили, че ако достигне оптималното тегло за ръста и възрастта си, болестта му ще изчезне
 
Световноизвестният актьор си спомни и какво му е казъл докторът, когато му е съобщил диагнозата.
 
"Нали знаеш, че от 36-годишен поддържаш висока кръвна захар? Честито, завърши - вече имаш диабет тип 2"