Ужасяващи картинки на болни и страдащи хора по кутиите за цигари, надписи с фаталистични предупреждения и непрекъснати укори от близки и приятели – някои пушачи се поддават и спират да пушат, при други вредният навик устоява. Съществуват много популярни и разпространени причини за прекъсване на навика, но сега ще се спрем на 5 причини, които не са такива.

1. Тютюнопушенето кара гърдите да увисват

Точно така – увисването на гръдните тъкани при жените е изследвано и документирано явление, като сред най-силните рискови фактори са наднорменото тегло, раждането и тютюнопушенето. Кърменето, напълняването по време на бременността и липсата на упражнения за горната част на тялото не влияят на „увисването“.

2. Оглушаване

Пушачите се поставят под 70% увеличена вероятност от загуба на слуха. Прогресията на оглушаване започва поне 1-3 десетилетия по-рано, от колкото при непушачи.

3. Импотентност


Мъжете, без значение дали са бивши или настоящи пушачи, страдат от 30% увеличен риск от импотентност. Няма значение колко секси изглеждат с цигара в ръка ако се стигне до секс и не могат да получат ерекция.
 
NEWS_MORE_BOX
4. Страдат не само хората!
 
Дори пушачите да не се интересуват от това как изглеждат, миришат, дали гърдите им са увиснали или не могат да получат ерекция, да нямат деца и да живеят с котка или куче – редно е да се замислят поне за тяхното здраве. Димът втора ръка е доказан причинител на назален и белодробен рак при кучета и на злокачествена лимфома при котките.

5. Щастие?

Изследване включващо над 7000 възрастни установило, че пушачите са значително по-нещастни от непушачите или от бившите пушачи.
 
 
 
За допълнителна информация прилагаме следното видео: