Някои ежедневни навици могат да ни оставят без енергия. Ето какво е препоръчително да избягваме, за да бъдем жизнени и мотивирани през деня...
 

1. Започваме деня със стрес

Будим се, усещаме умора и отлагаме алармата няколко пъти, след което в съзнанието ни започват да се появяват редица задачи, които следва да свършим. Това поражда чувството на претовареност още преди денят да е започнал. Звучи ли познато?
 
За да избегнем това, е препоръчително да си изградим режим, който да структурира деня от самото му начало. В резултат, ще бъдем по-продуктивни, мотивирани с повече енергия през останалата му част. 
 

2. Пропускаме закуската

Това може да бъде голяма грешка. За закуската следва да мислим като за горивото, необходимо за началото на деня, което ни помага да се почувстваме по-будни и с повече енергия
 
Препоръчително е да подбираме за хапване сутрин нещо, което е балансирано, по-леко и в същото време да е засищащо. Подходяща например е комбинацията от протеини, полезни мазнини и пресни плодове. 
 

3. Водим заседнал начин на живот


Нека помислим за часовете през деня ни, които прекарваме в седене, или в които не се движим изобщо. Когато добавим и времето, което прекарваме в пътуване до работа, което може да бъде 2 часа или повече, и времето пред компютъра или телевизора вкъщи, стават наистина много. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
За да подсилим метаболизма, укрепим имунната система и поддържаме здравето на организма, е важно да помислим как да включим повече движение в ежедневието си. 
 
За целта следва да изберем някакъв вид физическа активност, към която да се придържаме всеки ден. Не е задължително да бъде 2-часова тренировка във фитнеса. Дори и кратки физически упражнения рано сутрин могат да бъдат от полза за повишаване на енергията.