Често се случва да имаме желание да се храним здравословно, но някак все забравяме да ядем повече плодове и зеленчуци. В бързината хапваме сандвич и в крайна сметка оставаме само с желанието за правилно хранене. За целта трябва да си създадем здравословни навици...
 
Трябва да се стремим да ядем поне по един плод или зеленчук с всяко хранене, а тях да държим на място, на което да ги виждаме. Когато пазаруваме, трябва да се насочваме към по-здравословните продукти като фъстъчено масло, нискомаслено мляко. Можем да добавяме по-големи количества зеленчуци към сандвичи, пици, омлети, супи. 
 
Как можем да намалим консумацията на бързи закуски? Добър подход е да имаме под ръка ядки или плод, за да можем да „залъжем“ глада, докато се приберем вкъщи. А ако все пак не можем да устоим, трябва да изберем варианта, който съдържа по-малко калории
 
Като основно ястие трябва да се ориентираме към зеленчуков вариант като салата или картофено ястие. Трябва да си поръчваме нормална ли малка порция и да избягваме тежките храни. Най-добрата напитка, която можем да изберем, е водата, за сметка на газираните и соковете, които не са прясно изцедени. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
За да избегнем безсмислените хранения, трябва да ядем, само когато наистина сме гладни. Когато се почувстваме удовлетворени, но все още не напълно сити, трябва да спрем, дори и да има още храна в чинията. 
 
Когато се храним, не трябва да сядаме пред телевизора или компютъра – по този начин има голяма вероятност да преядем. Трябва да обърнем внимание на храната, така сме склонни да ядем по-малко.