Всичко, което консумирате, се отразява пряко на здравословното ви състояние, но влияе и на телесната миризма. Кои са храните, които могат да я влошат?
 

Алкохол

 
Само една чаша бира или вино от време на време не може да доведе до лоша миризма, но може да бъде причина за лош дъх на сутринта. 
 
Алкохолът попада в кръвта и в целия организъм, а част от него се просмуква и през порите. При изпотяване човек започва да мирише на алкохол. Алкохолът дехидратира устата, дори и урината придобива слаб неприятен мирис.
 

Кафе

 
Сутрешната освежителна напитка може не само да събуди мозъка, но също така и да активира потните жлези. Кафето е диуретик, който носи чувство на жажда и води до неприятен вкус и миризма. Сухотата в устата значително допринася за растежа на бактерии
 

Къри и кимион 


 
Подправки като къри и кимион могат да придадат „цвят“ на ястието. От друга страна обаче, те могат да влошат естествената телесна миризма, която остава в порите дни наред. 
 
Някои учени дори смятат, че ако хранителният режим на една бременна жена включва редовна консумация на силни подправки като къри, кимион или сминдух, е възможно да се засегне аромата на кожата на бебето
NEWS_MORE_BOX
 

Червено месо

 
Проучване от 2006 г., което е публикувано в сп. Chemical Senses, установява, че телесната миризма на хората, чийто хранителен режим не включва месо, е много по-приятна и не толкова интензивна. 
 
Причината се дължи на времето, необходимо на големите количества месо, за да премине то през храносмилателния тракт, а през това време започва да гние. Като резултат мириса на потта и дъха се влошава.