Суши е храна, която най-често се консумира в Китай и Япония. То съдържа риба, зеленчуци и фибри, които съставят една здравословна храна, богата на хранителни вещества. Счита се, че то е полезно за консумиране, тъй като е:


Богато на омега-3 мастни киселини

Сушито е отличен източник на омега-3 мастни киселини, които тялото не може да произведе самостоятелно. Те насърчават регенерация на клетките и предотвратяват появата на автоимунни заболявания. Мастните киселини, които сушито осигурява, подобряват имунната системаБогат източник на антиоксиданти, предотвратяващи рак

Сушито е богато на антиоксиданти, които предотвратяват оксидативните увреждания по кожата и ДНК на клетките. Антиоксидантите намаляват свободните радикали, които могат да причинят ракови клетки. Затова сушито се счита, че може да предотврати туморите. В допълнение, в проучване от 2014 г. се установява също, че то може да намали риска от рак на дебелото черво и гърдата. 

 

Полезно при хипотиреоидизизъм

Сушито е добър източник на йод, който балансира хормоните на щитовидната жлеза. Йодът предотвратява анормалната активност на хормоните на щитовидната жлеза и ги контролира. Заболяването води до затлъстяване и тежки сърдечни заболявания, а добавянето на суши към менюто, може да облекчи състоянието.

 

Намалява стареенето

Сушите е храна, която забавя стареенето на тялото. Сьомгата е богата на мастни киселини, които регенерират клетките и предотвратяват вредния ефект на свободните радикали. Освен това консумирането му е свързано с намаляване на стареенето на мозъка. То дори помага за по-добра памет и по-добри когнитивни функции. Поради това сушито е ястие, което е от полза за хора на всички възрасти.

 

Полезно е за сърцето

Сушито е храна, която защитава сърцето. Добавянето на суши към менюто, спомага за регулиране на холестерола, като се намаляват нивата на лошия холестерол. Така се предпазват артериите и се насърчава добър поток на кръв към и от сърцето, т.е поддържа се нормален сърдечен ритъм. Чрез балансиране нивата на холестерола се предотвратяват и проблеми като инфаркт, инсулт и атеросклероза.