Първа част можете да видите тук

 

 


Ядки

Най-полезният вид за здравето на мъжа, се оказва, че е бразилският орех. Тази доста мазна ядка в черупка, повече наподобяваща фъстък или кашу, е богата на магнезий и селен, които са отлични антиоксиданти. Бразилският орех е подходящ срещу сърдечно-съдови заболявания и рак на простатата. Селенът, освен това, намалява нивото на лошия холестерол и има кръвосъсирващ ефект.


 

Зеленчуци

Необходимо е винаги да са в менюто на мъжа, тъй като съдържат натурално вещество, което подкрепя физическата активност и издръжливост на тялото и мускулите. Веществото е станозолол, който като фармацевтичен продукт в близкото минало е използван като допинг при спортистите. Това вещество има и лечебни свойства, понижава нивото на холестерина в кръвта, което има благоприятен ефект върху стомаха, действа противотромботично и срещу системна склероза. Специалисти сочат, че полезното количество от това растително вещество на ден е два грама.
Оказва се, че най-полезният зеленчук за мъжете, са броколите. Те могат да участват в специален хранителните режими с цел профилактика на сърдечни заболявания и рак на пикочния мехур, който е по-често регистриран при силния пол. Броколите са богати на калий, витамин С, бета-каротин, което ги прави продукт, продходящ за укрепване на имунната система. Именно заради високото съдържание на последните два витамина, червените и оранжевите зеленчуци,  допринасят за възстановяването на кожните клетки и спомагат за преодоляването на процесите на окисляване в нея, вследствие излагането й на вредното влияние на слънцето. С хапването на една червена камба, се покриват 300 % от препоръчителната дневна доза витамин С.
 Плодове


Колкото и да е неочаквано бананите, вишните, ягодите и горските плодове, са препоръчваните от специалистите за мъжете.
Бананите са богати на калий, микроелемент, необходим за правилното функциониране на нервната система, работата на сърцето, артериалното налягане. Комбинацията калий и магнезий, която се намира в него, понижава риска от инсулт. В тях се съдържа и витамин В6, който подпомага имунната, нервната система и метаболизма на белтъците. Всички тези вещества могат да се осигурят и с портокалов сок, мляко, домати, бобови растения.
Вишните, ягодите и горските плодове са полезни за силния пол, заради флавоноиди, антоцианини (пигменти) и антиоксиданти в състава им, необходими за мозъка и доброто здравословно състояние въобще.