За храненето има много и разнообразна информация. В резултат на това може да се окаже доста трудно да разберем със сигурност кой е най-здравословният начин на хранене. Поради тази причина много хора поставят диетите си в ръцете на диетолог. В крайна сметка това са експерти по храненето, притежаващи актуални знания за здравето Ви. Но може би ще попитате какво да очаквате или дали наистина е добра идея някой друг да Ви казва какво да ядете. Така че, ще трябва да сте наясно с Вашите специфични нужди и ограничения, преди да си уредите среща с професионалист. 

 

За начало е важно да се отбележи, че има разлика между сертифициран диетолог и просто диетолог. Разликата се крие в дългите години на обучение, които сертифицираният диетолог е длъжен да завърши, за да може да започне да практикува професионално.


 

Това води до много медицински и научни познания за храните и храненето и много полезен практически опит.

 

При нас ще намерите само напълно квалифицирани и добре запознати с практиката, професионалисти по диетология. Независимо дали имате непоносимост към храна, ние сме подготвени да ви помогнем да постигнете вашите цели безопасно и ефективно. Резервирайте си консултация с диетолог при нас на сайта ни Luckyfit.eu. 

 

диетолог 112


Какво се случва по време на консултацията с диетолог?

Първоначалната консултация обикновено продължава между 60 и 90 минути. По време на консултацията терапевтът Ви ще се опита да събере повече информация от Вас.

 

С нея диетологът ще се стреми да идентифицира Вашият хранителен начин на живот, който би могъл да допринесе за и/или да е основна причина за симптомите и здравословното Ви състояние.

 

Накрая на консултацията диетологът най-вероятно ще Ви даде персонализирана програма за хранене и начин на живот, която се основава на доказателства и е съобразена с Вашите индивидуални изисквания.

 

Може да Ви бъдат препоръчани добавки и/или функционални тестове, ако Вашият терапевт смята, че това може да Ви бъде от полза, след като е преценил дали имате недостиг на витамини и минерали.

 

По принцип се препоръчва последваща консултация 3-4 седмици по-късно, въпреки че повечето терапевти също предлагат консултация по телефона и/или по електронна поща между сесиите, за да се следи напредъкът ви. Може да са необходими допълнителни последващи действия в зависимост от Вашата нужда.

 

диетолог 111


Ето някои ползи да имате личен диетолог:

  • Той може да забележи недостиг на хранителни вещества

Трудно е да разберете сами дали се храните балансирано. Възможно е да Ви липсват някои малки количества хранителни вещества в ежедневната ви диета, които обаче оказват голямо влияние върху начина, по който се чувствате. Диетологът е обучен да открива тези дефицити на хранителни вещества и да Ви помогне да ги коригирате с цел да се чувствате възможно най-добре.

 

  • Той може да Ви помогне да развиете здравословно отношение към храната

Добрият диетолог не само ще Ви помогне да осъществите целите си за отслабване, но и ще Ви помогне да промените отношението си към храната. Диетолозите повече от всеки друг медицински специалист знаят как да прилагат съвети относно храненето по начин, който подобрява отношението на индивида към храната, за да насърчи поведението на здравословно хранене. Това означава да обичаш тялото си и да си уверен, че знанията и разбирането за храната поддържат ежедневния ви начин на живот.

 

  • Диетолозите ще Ви помогнат да постигнете целите си по-бързо

Спестете си време, пари и енергия за проби и грешки и вместо това си наемете диетолог. Диетолозите са не само добре обучени в тези неща, но и продължават своето образование през годините, за да са постоянно добре информирани. 

 

Чрез този опит и добра информираност, Вашият диетолог ще знае какво е най-подходящото действие за Вас, помагайки Ви да видите желаните резултати по-бързо.