Предвид високото съдържание на изкуствени съставки в храните, които масово се консумират, необходимостта от детокс на организма е препоръчителна. Хубавата новина е, че това може да се постигне с помощта на консумацията на определени храни, които „зареждат“ с важни вещества и едновременно с това елиминират вредните.
 
Годжи бери е плод, който набира все по-голяма популярност, благодарение на ползите, които носи за здравето. Консумацията на годжи бери доставя важния витамин C, заедно с бета каротин. Експерти твърдят, че в малките червени плодове се съдържа повече витамин C от портокалите и повече бета каротин от морковите. 
 
Витамин C помага за неутрализиране на свободните радикали, преди да причинят увреждания. Подпомага и образуването на антиоксиданта глутатион, който взима участие в детоксикацията на черния дроб.
 
Лимоните и лимоновият сок често са влизат в програмите за изчистване на организма. Консумацията на плода стимулира освобождаването на ензими и помага за преобразуването на токсините във водоразтворима форма. По този начин те лесно могат да бъдат отделени от организма. В допълнение, жълтият цитрусов плод съдържа и високи количества витамин C.
NEWS_MORE_BOX
 
Друг важен източник на този витамин е и грейпфрутът. Неговите розови и червени цветове се дължат на съдържанието на ликопен. Подобно на често срещаните хранителни каротеноиди, ликопенът помага в борбата със свободните радикали
 
Заедно с лимоните, за зеленият чай също се мисли като важен елемент от всяка програма за детоксикация, а причината е във високото съдържание на антиоксиданти. Ползата от тях е в елиминирането на свободните радикали, преди да се стигне до увреждания в клетките. 
 
Водата е може би най-важната напитка, която помага за „отмиване“ на токсините в организма. Препоръчителната дневна консумация е около осем чаши.