След коледните и новогодишните празници обикновено се нуждаем от изчистване на организма. Един от най-естествените начини да постигнем това е с помощта на водата и някои плодове, накиснати в нея. 
 
Освен освобождаване от токсините, тези напитки доставят на организма и полезни хранителни вещества. Предлагаме някои от тях...
 
Портокал и мента
 
Консумацията на вода с мента и портокал сутрин е свеж начин да започнем деня си, но напитката се препоръчва през целия ден. Тя се приготвя като към литър вода се добавят няколко парчета портокал и шепа ментови листа. Оставя се за през нощта, прецежда се и се консумира.
 
Лимон и мента
 
Жълтият цитрусов плод и ментата също са изключително полезна комбинация, която изчиства организма. В допълнение, тази напитка действа благоприятно на настроението и води до внезапен приток на енергия. Водата с лимон и мента не съдържа никакви калории, като по този начин спомага отслабването. 
 
Краставица и лимон
 
Консумацията на тази напитка е от полза за релаксиране както на тялото, така и на ума, заедно с освобождаването на натрупаните токсини. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
Джинджифил, босилек и лимонова кора
 
За приготвянето се нуждаем от ½ чаена лъжичка нарязан джинджифил, две – три листа босилек и ½ чаена лъжичка лимонова кора или два резена лимон. Всичко това се добавя към литър вода и се оставя да кисне през нощта. Напитката се консумира през целия следващ ден. 
 
Ябълка и канела
 
След дълъг работен ден от полза за може да бъде тази плодова вода, която помага и да се освежим. Достатъчни са две пръчки канела и пет резена ябълка, които да се добавят към литър вода. Начинът на приготвяне е един и същи – оставят се за една нощ в литър вода и се консумира през следващия ден.