Орехите се считат за едни от най-полезните ядки. Затова те са много добър компонент на закуската. Орехите съдържат манган, калий, фосфор, калций, магнезий, мазнини, протеини, диетични фибри, желязо, цинк, мед, фолат, витамин В6 и тиамин


Орехите помагат за забързване на метаболизма

Установено е, че орехите оказват положителен ефект върху метаболизма на тялото. Това се дължи на комбинацията от магнезий, манган, калций, фолат, мед и желязо в тези толкова полезни ядки. В допълнение, орехите съдържат здравословни мазнини, които помагат за разграждането на протеините много по-бързо и насърчават регенерацията на клетките.


 

Орехите са важни и за здравата сърдечносъдова система

Орехите се считат за едни от най-полезните храни за сърцето. Това се дължи на калия, олеиновата киселина, омега-3 мастните киселини, алфа-линоловата киселина и линоловата киселина, които са много полезни за превенция от коронарната болест на сърцето. Освен това орехите намаляват риска от високо кръвно налягане.

 

Орехите са много полезни за костите

Орехите са отличен избор за увеличаване и поддържане на костната плътност. Това се дължи на меда, цинка, калция и витамин В, които се намират в ядките, като в 100 грама орехи се съдържат около 98 мг калций. Благодарение на минералите в ядките, се насърчава усвояването и задържането на калций в организма. Поради това орехите се считат за храна, която е важна, за да бъдат здрави костите.

 

Орехите намаляват възпалителните процеси

Проучване установи, че орехите са богати на фенолни съединения и антоксиданти, които намаляват възпалителните процеси в тялото. Те съдържат и фитохимикали, които допълнително имат противовъзпалителни свойства и са ефективни за намаляване на възпалителните симптоми.

 

Орехите регулират стреса

Орехите са ядки, богати на магнезий и цинк, които оказват положителен ефект върху нивата на стреса. Те помагат на тялото и ума да се отпуснат. В допълнение, комбинацията от тези минерали предотвратява тревожността, поради което орехите се считат за ефективни за намаляване нивата на стреса.