Скорошна анкета сред над 14 000 американци, показа разликите в хранителните вкусове на жените и мъжете. Според автора, Б. Шиферал, има разнообразие от данни относно навиците на двата пола, но нито едно проучване не е имало такъв мащаб като неговото.

Мъжете са много по-склонни да ядат месо и различни пилешки продукти под каквато и да е форма. Те са освен това и любители на различни морски деликатеси като стридите и скаридите. Жените за разлика от тях предпочитат плодове и зеленчуци, особено домати и моркови. Сред плодовете, посочвани са малини, ягоди, боровинки, ябълки. Те също са любители и на ядките, особено орехите и бадемите. Мялкото и яйцата, също са по-често употребявани от колкото сред мъжете.

Представителите на силният пол освен това биха предпочели замразени продукти, за разлика от дамите, за които свежото стои на преден план. Специалисите са провели това проучване с цел да се запознаят с хранителните навици на двата пола и рисковия фактор в тях и въз основа на наученото да засегнат темата сред младото поколение.