Силната половина от населението рядко избира съзнателно и по желание консумацията на зеленчуци, в сравнение с жените.

Ново проучване установява, че причината се дължи на факта, че мъжете не вярват, че консумацията на зеленчуци има толкова силно влияние за поддържането на добро здравословно състояние.

Докато жените наблягат на салатите в обедната почивка и плодовете, докато гледат телевизия, за мъжете това е безсмислено. Те рядко ядат салата, ако не е поднесена с аперитив или заедно с основното хранене.

От изключително значение е да се подобри културата на хранене на силния пол и мъжете да осъзнаят ползите от консумацията на плодове и зеленчуци. Освен поддържането на добро телосложение, те подобряват здравословното състояние, повишават тонуса и доставят необходимите витамини и минерали за организма.

Изследователският екип използва медицинските данни на 3400 души, участвали в проучване, проведено през 2007 г. Доброволците са отговорили на поредица от въпроси, свързани с нагласата и убеждението им от нуждата на редовна консумация на плодове и зеленчуци.

NEWS_MORE_BOX

 

40% от анкетираните са на възраст между 35-54 години.

Резултатите показват, че жените имат по-положителна нагласа към приема на плодове и зеленчуци. Също така нежната половина има по-голяма вяра, че този начин на хранене допринася за по-доброто им психическо и здравословно състояние.

Специалисти обясняват, че натискът от страна на жената върху партньора относно консумацията на зеленчуци е напълно погрешна. Важно е той сам да разбере, че приемът на плодове и зеленчуци помага в много аспекти. Насилствената консумация може да има обратен ефект.

Резултатите от проучването са публикувани в сп. Appetite