Храната е любов, а любовта е живот. Здравословният начин на живот включва внимателен избор на храна, приготвена с любов, ежедневни физически упражнения за висок тонус и жизненост и няколко полезни практики, с които да прогоним досадните и болезнени киселини в стомаха.


Правилната храна

Джинджифилът е един от най-силните и полезни „защитници“ на стомаха ви от киселини и бактерии. Приемайте го под формата на чай, като внимавате да не надхвърляте 300-350 грама дневно, суров или като добавка към ястие.


 

Храни, богати на калий. Калият играе особено важна роля за нормалното развитие на мускулите. Тъй като стомашните киселини се причиняват от непълното затваряне на клапата, която свързва хранопровода и стомаха, богатите на калий храни са чудесно решение за тях. Приемайте храни с калий - лимони, банани, мед, сладки картофи, ябълки и т.н.


Сурови плодове и зеленчуци. Суровите зеленчуци като цяло са алкални и съдържат много храносмилателни ензими. Консумирани сурови, те помагат за понижаване на киселинността в стомаха в пъти повече в сравнение с термично обработените зеленчуци. Суровите плодове също съдържат определени ензими, които подпомагат храносмилането и съответно облекчават киселините.


Правилните съвети за хранене
Не яжте набързо и на крак. Яжте бавно. От голямо значение е да обработвате максимално храната си още в устата. Така организмът я метаболизира по-лесно и правилно след това.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Приемайте по-малки порции храна на равни интервали от време. В никакъв случай не си позволявайте да гладувате по цял ден и да наваксвате с храната на вечеря.


Без стрес! Стресът е един от основните виновници за неразположенията на стомаха ви. По-темпераментните хора, които често се подлагат на стрес, без да го неутрализират, често развиват дори язва. Намалете негативните емоции и увеличете незабравимите мигове с любимите хора!


Един от най-сигурните начини да се насладите пълноценно на тези моменти е да се доверите на Controloc Control. Дори в моментите, когато решите да се поглезите с нещо малко по-пикантно или с повече калории, Controloc Control ви пази гърба - ще успокои стомаха и ще възвърне желания комфорт. Бързо, лесно и сигурно.