Пълноценна закуска

Когато човек не се храни сутрин за закуска, пропуска да приеме важни хранителни вещества, които му помагат да се концентрира, да решава различни проблеми през деня и да бъде продуктивен.

 


Освен това, липсата на закуска често е причина за преяждане на обяд, което може да повиши кръвната захар. Това завишаване води до появата на умора и глад няколко часа по-късно.

 

Прием на вода

Тялото ни се нуждае от вода, за да изпълнява своите функции. При недостатъчен прием, те се забавят. Пиенето на чаша вода редуцира чувството за умора, като стимулира преноса на хранителни вещества и кислород до клетките в тялото, а освен това помага и за поддържане на нормалното кръвно налягане и сърдечния ритъм.

 

Консумация на зелен чай

Зеленият чай съдържа различни естествени съставки, които влияят положително на организма. Освен това, в него се откриват и растителни съединения, наречени катехини, които предизвикват мощен антиоксидантен тласък.

 

Известно е още, че зеленият чай е полезен за мозъка. Той подобрява някои когнитивни функции, например паметта. Специалисти отбелязват и неговото позитивно влияние при деменция.

 

Междинна закуска

Закуските, поддържат тялото заредено и компенсират спада на енергия следобяд. Това е добър момент човек да се снабди с витамини, минерали, фибри или протеини. Специалистите препоръчват консумацията на плодове, зеленчуци, кисело мляко и други продукти от естествен произход

 

Понижен прием на захар

Подобно на кофеина, захарта дава бърз тласък на енергия, който бързо изчезва, заради последващото драстично понижаване на кръвната захар. Следователно консумацията на изкуствени подсладители трябва да се избягва. Препоръчително е човек да набавя здравословни количества захар, естествено от плодове или напитки със 100% плодов сок.

 

Дъвчене на дъвка

Самият продукт дъвка не се свързва с повишаването на енергията в тялото на човека, дори напротив в повечето се откриват различни подсладители, оцветители и ароматизиращи вещества. От друга страна обаче, физическият акт на дъвчене може да ускори сърдечната честота и да увеличи притока на кръв към мозъка на човека. Това би могло да събуди неговото тяло и да повиши бдителността му.

 

Референции:

www.webmd.com