Освен трите основни хранения през деня, към които повечето хора се придържат, много често се случва коремът да се „оплаче“, че иска още. От друга, страна балансираното, здравословно хранене е важно.


Има начин, който  позволява здравословно да се засити неочакваният глад, без да се нарушава следваният хранителен режим. Тайната се крие в продуктите в хладилника, които просто чакат да бъдат приготвени по правилния начин ...


Поглеждайки там, изкушаващите колбаси трябва да се подминат и да се посегне към буркана с фъстъченото масло, което е изключително популярно на Запад, но все повече намира своето място и в нашия хладилник.


Фъстъченото масло е вкусна и питателна храна. Ядките, както и маслата от тях, са богати на мононаситени мазнини и са добър източник на фибри. Въпреки всичко обаче, трябва да се внимава с дозата – до 2 лъжици фъстъчено масло е допустимата.


Маслото може да се нанесе върху ябълка, моркови или целина. Когато става въпрос за избор, натуралното фъстъчено масло е най-доброто.


В случай, че се разполага със салца, може да се комбинира с моркови или с краставица. Ако гладът е „вълчи“ и имаме консерва с боб, може да се смесят няколко супени лъжици с гъстата доматена смес.

NEWS_MORE_BOXЗавършекът на ястието дава мексиканската царевична питка или чипс тортила, към които се прибавя „готовата вече смес“. По този начин се получава закуска, с високо съдържание на фибри.


Други предложения за здравословно похапване са ядките. Фъстъци, орехи, бадеми и други могат да се изпекат или да се комбинират със стафиди и се добавят към кофичка кисело мляко, което ще спомогне и за здравината на зъбите.


Друг начин, при който отново в употреба влиза киселото мляко, е като добавим към него пресни подправки. Магданоз, копър или мащерка ще свършат чудесна работа – заедно със щипка сол за вкус.


Парче краставица, поръсена с малко сол върху филийка хляб, е също лека и освежаваща закуска.