Имате достъп до тонове обработени храни, които са изключително богати на мазнини и захар. А по-лошото е, че много хора често посягат към тях. 
 
Изследователи обясняват, че колкото повече обработени храни консумирате, толкова повече организмът ги иска и толкова по-малко сте склонни да устоите на изкушението. 
 
Ново проучване установява, че хранителният режим, богат на т. нар. „джънк фуд“, може да засегне начина, по който мозъка регулира и възприема апетита
 
„Джънк фуд“ е жаргонен термин, който идва от английски и се използва за всяка храна, която няма хранителна стойност или тя е ограничена. Това са продукти като картофен чипсов, сладкиши, бисквити,бонбони, шоколади и др., а също така и пържени картофки, хамбургери.
 
Експертите обясняват, че консумацията на прекомерни количества апетитни, висококалорични храни може да промени начина, по който мозъкът възприема ситостта и възнаграждението. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
По време на лабораторни проучвания изследователите установяват, че консумацията на големи количества джънк фуд „притъпява“ отговора на организма към чувството на ситост, а също така намалява и желанието за разнообразие в хранителния режим. 
 
Не е напълно ясно дали резултатите ще бъдат същите и при хората, обясняват учените. Въпреки това обаче, това е още една потенциална причина към дългия „черен“ списък за нездравословните храни.