Повечето от вас може би вече са експериментирали с приготвянето на суши в домашни условия. Дори и да не сте специалисти или майстори в приготвянето на суши, може да сте успели да създадете нещо оригинално и сами.

Питали ли сте се обаче как го правят истинските майстори на суши?

Хората често асоциираме сушито с риба. Но в действителност сушито може да се прави и с плодове, зеленчуци, пилешко месо. Когато през ІV в. пр. Хр. в Югоизточна Азия се родила идеята за сушито, рибата била основна съставка. След като се почиствала от вътрешностите, тя се съхранявала в ориз. Целта била основните естествени процеси на ферментация в зърнената култура да запазят важните белтъчини и други съставки на рибата.

Днес оризът продължава да е основна съставка на сушито, което приготвяме в България.

Но остава въпросът, как да приготвим специалния ориз.

За да отговори на този въпрос, в България пристигна суши-майсторът Кийоши Хайамизу. Г-н Хайамизу е главен суши-майстор в кухнята на световноизвестната марка за соев сос Kikkoman. Целта на неговото посещение е заснемането на видео, в което той разкрива тайните на приготвянето на ориз за суши. Във видеоматериала ще видите: какъв ориз трябва да използваме при приготвянето на суши; как трябва да се обработи, за да се запази неговия вкус; какви пропорции се спазват при варенето, и още интересни и важни подробности около приготвянето на ориза.

Ако имате желание да приготвите сами своя суши шедьовър в домашни условия, вижте как на: www.oishii-cuisine.com