Много жени често търсят лесен и бърз начин да се справят с кожните проблеми като за целта се обръщат към различни козметични продукти. Когато третираме лицето с продукти на химична основа, това може да причини повече вреди на кожата
 
Най-добрият начин да атакуваме кожните проблеми е с помощта на естествени природни средства. Специалисти споделят кои са те...
 

Бета-каротин

Това съединение може да се открие в портокалите и червените плодове и зеленчуци. Антиоксидантите в тях помагат за постигане на здравословен блясък на кожата. Препоръчително е да повишим приема на бета-каротин, за да се ограничи използването на естетични процедури като поставяне на ботокс. 
 

Екстракт от зелен чай

Зеленият чай е друг ценен източник на антиоксиданти, които могат да унищожат свободните радикали, причиняващи увреждания и ускоряващи процесите на стареене. Зеленият чай е естествена съставка в множество козметични продукти за грижа за кожата. 
 
Освен това, замяната на кафе със зелен чай също може да бъде от полза за хифратиране на кожата и да предпази от появата на акне. 
 

Витамин B


Дразненето, зачервяването, екземата и сухата кожа могат да бъдат признак за дефицит на витамин B. Той е от есенциален хранителен елемент, който подхранва защитния слой на кожата, но е познат и като „антистрес витамин“. 
NEWS_MORE_BOX
 
От данните на проучвания става ясно, че витамините B3 и B6 могат да помогнат и срещу депресия
 

Витамин C

Повишаване приема на този антиоксидант е необходимо за образуването на колаген. По този начин се забавя стареенето, отпускането на кожата. Отличен източник на витамин C са цитрусовите плодове. 
 
Целта е организмът да се насити с антиоксиданти, които по естествен път да се борят с процесите на стареене.