Има много плодове и зеленчуци, които повишават енергията, изострят паметта и ни помагат да водим по-здравословен начин на живот през лятото. Други пък засилват сексуалността ни. Ако страдаме от депресия или имаме проблеми с партньoра в леглото, можем да изпробваме няколко храни и напитки, чрез които ще повишим либидото. 

Аспержи

Количетсвото на витамин Е в това зеленолистно растение помага на тялото да освобождава хормони като тестостерон, естроген и прогестерон, които циркулират в кръвта ви и стимулират либидото. 

Люти чушки

Капсаицинът е химикал, който се среща в лютите чушки. Той увеличава кръвообращението, кръвта се изпомпва по-бързо и стимулира нервните окончания, така че да предразположат тялото към секс. 

Стриди


Доказано е, че много морски дарове повишават либидото. Те се смятат за афродизиаци. Стридите са богати на цинк - минерал, който повишава производството на тестостерон, който увеличава желанието за интимност. 

Нар

Неговата мощ се дължи на голямо количество антиоксиданти, които предпазват кръвоносните съдове и позволяват по-голямо количество кръв да премине през тяло. Резултатът е повишена чувствителност в гениталите – както при мъжете, така и при жените. 

Червено вино

Една от напитките, с която започва почти всяка романтична вечер. Тя обаче няма да свърши добре, ако нивата на либидото са ниски. Червеното вино съдържа ресвератрол – вид естествен фенол и фитоалекси, антиоксидант, който стимулира кръвообращението и подобрява циркулацията на кръвта преди по време на секс. 

Шоколад

Шоколадът отдавна е признат за средство, което на 100% повишава сексуалната мощ. Невротрансмитерите, които има в него, засягат мозъка. Те възбуждат тялото преди и по време на секс. 
NEWS_MORE_BOX

Диня

Червеният плод, който е предпочитан през лято, подобрява притока на кръв и качеството на ерекцията при мъжете. Динята е пълна с полезни за здравето антиоксиданти, които стимулират и либидото. 

Авокадо

Не всеки обича авокадо, особено мъжете, най-вероятно заради цвета му и начина, по който се поднася (под формата на паста). То обаче се смята за афродизиак. Съдържа витамин Е, който осигурява излишната енергия на организма, която е нужна по време на пламенен секс.