Много от храните, закупени от магазина, не са качествени и натурални. Те могат да бъдат опасни за здравето, тъй като съдържат вещества, които водят до отслабване на имунитета и тежки заболявания. Ето 5 примера:


1. Мед


Изследвания разкриват, че по-голямата част от меда в магазина, всъщност не е мед. Повече от 75% бурканчета с мед, не са съставени от това, което пчелите произвеждат. Те не съдържат прашец, а изключително голямо количество подсладители.2. Ориз


Оризът е подложен на генетична модификация с разнообразие от различни гени, свръхекспресирани, цел да се компенсират хранителните недостатъци. При някои сортове ориз са включени свръхекспресия на гени, за да се увеличи съдържанието на желязо.

 

3. Царевица

 

Генетично-модифицираната царевица съдържа токсични химикали като Bacillus thuringiensis, което означава, че е с поне 20% по-малко хранителни вещества, отколкото истинската. Според изследвания най-малко 65% от производството на царевица в САЩ е ГМО и се намира в почти всеки продукт, включващ царевица – на кочан, със сироп или в консерва, включително и сладката царевица. За да разберете дали царевицата е без ГМО, потърсете етикета за гаранция и сертификата за органичност.

 

4. Соя

 

От 2007г. насам 91% от соята, засадена в Америка, е генетично модифицирана, а САЩ е един от най-големите износители на соя. Тя се използва по много начини – от източник на протеин до съставка като соев лецитин и емулгатори, използвани за сгъстяване, но и за съхранение на храна. 


Американците по принцип консумират неферментирала соя, която има много нежелани ефекти върху организма, включително намаляване на способността за усвояване на хранителни вещества и увеличаване на риска от рак на щитовидната жлеза. Затова най-добрата соя трябва да е ферментирала и органична.

 

5. Млякото

 

В млякото се откриват хормони, свързани с rGBH - изкуствен хормон, инжектиран в кравите, за да произвеждат повече мляко. То съдържа също намалени количества здрави мастни киселини. Трябва да се внимава и за останалите млечни продукти, тъй като те могат да произхождат от крави, инжектирани с хормони. Може да закупите биологично или козе мляко, а още по-добре и домашно, за да избегнете изкуствено произведените.