Хранене

Хранителните алергии се проявяват в ранното детство

Хранителните алергии се проявяват в ранното детство

Алергиите към ядките и други храни се проявяват още в ранна детска възраст. Сред изследвани деца родени между 1988 и 2005 е установено, че изявата на алергията е налице още на около 14 месечна възраст при родените след 2000г,
Пациентите със затлъстяване не получават необходимата доза лекарства

Пациентите със затлъстяване не получават необходимата доза лекарства

Ефективността на медикаментите зависи значително от индекса на телесна маса. Изводът, до който достигнаха американски учени е, че хората със затлъсятване
Зелен чай с лимонов сок - бонусна доза антиоксиданти

Зелен чай с лимонов сок - бонусна доза антиоксиданти

Сокът от цитрусовите плодове увеличава ползотворния ефект от зеления чай, казват специалисти. Последният е известен с неговите антиоксидантни свойства.
Зреещите плодове са богати на антиоксиданти

Зреещите плодове са богати на антиоксиданти

Бернард Кротлер и негови колеги от университета в Инсбург са установили, че разграждането на хлорофила в растенията (вещество, придаващо им зелен цвят) води до образуването на продукти
Лукът предпазва сърцето ни

Лукът предпазва сърцето ни

Ако ядем редовно лук, то ще намалим риска от сърде1ен инцидент. Това казва проучване, което подчертава ролята на зеленчуците и плодовете в нашия живот.
Затлъстяването – проблем и заплаха

Затлъстяването – проблем и заплаха

Съвременният начин на живот в развитите, но и развиващите се страни, е основната причина за драстичните промени в медицинската статистика през последните десетилетия. Наднормената телесна маса е рисков фактор при ред социално значими заболявания днес, заб
Затлъстяването увеличава риска от рак

Затлъстяването увеличава риска от рак

Поддържането на стройната фигура е един от най-добрите начини да се предпазим от рак, така както за това помагат ограничената консумация на червено месо и алкохол.
Варените ядки са по-полезни

Варените ядки са по-полезни

Добри новини за любителите на варените ядки. Учени от Хънтсвил установиха, че този метод на приготвяне осигурява четирикратно по-голямо количество полезни за нас вещества
Химично вещество, медиатор в мозъка, свързано със затлъстяването

Химично вещество, медиатор в мозъка, свързано със затлъстяването

Според данните от американско проучване допаминът, вещество, отговорно за удоволствието, удовлетворениео, мотивацията, двигателната дейност, се оказва свързано със затлъстяването.
Вкусовите различия се дължат на гените ни

Вкусовите различия се дължат на гените ни

След като са сравнили хиляди близначни двойки по отношение техните вкусови предпочитания, британски учени стигнаха до извода, че те се определят генетично.
3400 намерени, страница 335 от общо 340

Още от Хранене
Вещество в изкуствен подсладител трайно уврежда гените

Сукралозата причинява и пропускливост при червата.

Броят и функциите на имунните клетки зависи от храненето

Множество доказателства за витамин D, С и цинк

Храните, които повишават естрогена при мъжете

Какви проблеми предизвикват високите нива на естроген?

Как да се храним при остеопороза?

Диета при остеопороза