Хранене
Хранителните алергии се проявяват в ранното детство
Алергиите към ядките и други храни се проявяват още в ранна детска възраст. Сред изследвани деца родени между 1988 и 2005 е установено, че изявата на алергията е налице още на около 14 месечна възраст при родените след 2000г,Пациентите със затлъстяване не получават необходимата доза лекарства
Ефективността на медикаментите зависи значително от индекса на телесна маса. Изводът, до който достигнаха американски учени е, че хората със затлъсятванеЗелен чай с лимонов сок - бонусна доза антиоксиданти
Сокът от цитрусовите плодове увеличава ползотворния ефект от зеления чай, казват специалисти. Последният е известен с неговите антиоксидантни свойства.Зреещите плодове са богати на антиоксиданти
Бернард Кротлер и негови колеги от университета в Инсбург са установили, че разграждането на хлорофила в растенията (вещество, придаващо им зелен цвят) води до образуването на продуктиЛукът предпазва сърцето ни
Ако ядем редовно лук, то ще намалим риска от сърде1ен инцидент. Това казва проучване, което подчертава ролята на зеленчуците и плодовете в нашия живот.Затлъстяването – проблем и заплаха
Съвременният начин на живот в развитите, но и развиващите се страни, е основната причина за драстичните промени в медицинската статистика през последните десетилетия. Наднормената телесна маса е рисков фактор при ред социално значими заболявания днес, забЗатлъстяването увеличава риска от рак
Поддържането на стройната фигура е един от най-добрите начини да се предпазим от рак, така както за това помагат ограничената консумация на червено месо и алкохол.Варените ядки са по-полезни
Добри новини за любителите на варените ядки. Учени от Хънтсвил установиха, че този метод на приготвяне осигурява четирикратно по-голямо количество полезни за нас веществаХимично вещество, медиатор в мозъка, свързано със затлъстяването
Според данните от американско проучване допаминът, вещество, отговорно за удоволствието, удовлетворениео, мотивацията, двигателната дейност, се оказва свързано със затлъстяването.Вкусовите различия се дължат на гените ни
След като са сравнили хиляди близначни двойки по отношение техните вкусови предпочитания, британски учени стигнаха до извода, че те се определят генетично.Още от Хранене
Сукралозата причинява и пропускливост при червата.
На кои храни трябва да се наблегне
Множество доказателства за витамин D, С и цинк
Какви проблеми предизвикват високите нива на естроген?
Диета при остеопороза