Хранене
Органичната храна по-полезна за сърцето
Органичните плодове и зеленчуци са по-здравословни от традиционно отглежданите. След 10 годишно проучване, сравняващо органичните домати с обикновените, се оказало че първите са по-богати на флавоноиди.Пийте вода, за да се предпазите от камъни в бъбреците
Добрата хидратация през лятото е важна поради много причини, включително и предотвратяването на камъните в бъбреците, обяснява професор Гари Фарбер от отделението по урология в University of Michigan Health System.Пълнозърнестата храна бори сърдечните заболявания
Консумацията на достатъчно пълнозърнеста храна предпазва от атеросклероза и фатален сърдечен инфаркт или инсулт, показва проучване.Храни, богати на омега- 3- полиненаситените мастни киселини, редуцират риска от рак на простатата
Диета, включваща омега-3- полиненаситените мастни киселини, съдържащи се в рибата и рибеното масло, ядките, семената и растителните масла, намалява риска от рак на простатата у хора с генетичен риск за него.Фруктоза-съдържащите напитки увреждат артериите
Подсладените с фруктоза напитки имат по-голямо значение за депозирането на липиди в стената на артериите у пълни хора, отколкото глюкоза съдържащите.Преодоляването на епидемията от затлъстяване
Епидемията от затлъстяване се е превърнала в главен обществен проблем както в индустриализираните, така и в развитите страни. Наблюдения показват, че обезитетът става траен още преди юношеските години.Нисковъглехидратната храна - риск за чревен карцином
Бедната на въглехидрати храна редуцира бактериите - естествени защитници срещу злокачествени заболявания. Това споделят изследователи от Rowett Research Institute в Абърдийн. Според тях съществува връзка между консумацията на въглехидрати и продукцията наОткрита е молекула, свързана със затлъстяването
Молекулата Bsx е причината, поради която един и същ начин на хранене води до затлъстяване у едни, а у други - не.Сокът от розов грейпфрут е по-богат на хранителни съставки
От всички плодови сокове, предлагани на пазара, се оказва, че розовият грейпфрут e с най-голяма хранителна стойност на единица калория.Фъстъците в помощ на контрола върху теглото
В университета Пърдю бе проучен ефектът от ежеднената консумация на фъстъци върху храненето, ситостта, енергийния разход и телесното тегло. Д-р Ричард Матс споделя, че високото съдържание на протеини и фибри в тях би играло важна роля в преодоляването наОще от Диети
Множество доказателства за витамин D, С и цинк
Какви проблеми предизвикват високите нива на естроген?
Диета при остеопороза
Защо е важно балансираното хранене при менопауза?
Различни продукти са токсични за кучетата