Хранене

Прясно изстисканите сокове не винаги са полезни - І-ва част

Прясно изстисканите сокове не винаги са полезни - І-ва част

Много хора погрешно считат, че прясно изстисканите сокове са безвредни и дори полезни в неограничени количества.Лекарите обаче предупреждават, че това не е така и различните сокове и количества могат да се окажат вредни за някои хора.
Фруктозата е по-вредна за здравето ни

Фруктозата е по-вредна за здравето ни

Ако захарта е вредна за здравето ни, то учени ни предупреждават, че фруктозата е още по-опасна. Набавянето и например може да е резултат от консумацията на подсладени с фрукоза, а не с глюкоза напитки.
Червените боровинки - мощен антиоксидант

Червените боровинки - мощен антиоксидант

Те блокират инфекции на пикочните пътища,предотвратява образуването на зъбни плаки, регулират холестерола и сърдечните болести и дават надежда в борбата с рака.
Водата - източник на здраве и красота

Водата - източник на здраве и красота

Безспорна е ролята на водата за наличието на живот. Тя осигурява транспорта на източници на енергия, ензими, хормони, биологично активни вещества...
Подправките активират имунната система и се борят с възпаленията

Подправките активират имунната система и се борят с възпаленията

Подправките предотвратяват увреждането на тъканите и възпаленията, причинявани от високата кръвна захар, твърдят американски учени...
Червеният грейпфрут намалява холестерола

Червеният грейпфрут намалява холестерола

Изяждайте по един грейпфрут дневно - това значително намалява нивото на холестерола и риска от сърдечносъдови заболявания...
Цветните храни са най-полезни

Цветните храни са най-полезни

Молекулите, които формират пигмента в растителните храни съдържат антиоксиданти. Антиоксидантите от своя страна се борят със свободните радикали, които се формират когато клетките изгарят кислород, за да добиват енергия.
Широката талия обременява сърцето

Широката талия обременява сърцето

Както Индекса на Телесна Маса, така и обиколката на талията са чувствително показатели за риска от сърдечни заболявания, налагащи активно лечение, дори хоспитализация. Поредно проучване в Бостън изтъква предимствата на здравословният начин на живот...
Тъмнозелени зеленчуци се борят с анемиите през пролетта

Тъмнозелени зеленчуци се борят с анемиите през пролетта

Анемията е патологично състояние, при което концентрацията на хемоглобин или еритроцити (червени кръвни телца) в кръвта намалява
Консумацията на червено месо може да увреди очите

Консумацията на червено месо може да увреди очите

Прекомерната консумация на червено месо може да увеличи опасността от ослепяване с около 50 процента, предупреждават учените.
2889 намерени, страница 273 от общо 289

Още от Хранене
Хранене след колоноскопия

Кои лесносмилаеми храни са препоръчителни след колоноскопия?

Хранене при хранително отравяне

Какво причинява хранително отравяне?

Хранене при анемия и кървене

Кои храни са полезни при желязодефицитна анемия?