Хранене

Хапвайте ябълки, за да увеличите полезните бактерии в червата

Хапвайте ябълки, за да увеличите полезните бактерии в червата

Ябълките съдържат пектин, който увеличава количеството полезни бактерии в червата, а те предотвратяват някои заболявания като диабет и затлъстяване.
Как да поддържаме добър имунитет? Срещу инфекции и за здраве

Как да поддържаме добър имунитет? Срещу инфекции и за здраве

Как да се погрижим за поддържане на добър имунитет срещу инфекции и други заболявания. Минимумът, който трябва да владеем засягащ хранене, сън, стрес
Защо трансмазнините са толкова вредни?

Защо трансмазнините са толкова вредни?

Балансираната диета и пониженият прием на наситени и транс-мазнини намалява риска от сърдечно-съдови заболявания
Храни с високо съдържание на цинк

Храни с високо съдържание на цинк

Сред храните с високо съдържание на цинк са месото, семената, бобовите растения, ядките и други.
Брюкселско зеле е полезно против рак, остеопороза, диабет

Брюкселско зеле е полезно против рак, остеопороза, диабет

Брюкселското зеле предпазва от рак, остеопороза, диабет и други заболявания благодарение на антиоксидантите и хранителните вещества.
Защо да хапваме тофу?

Защо да хапваме тофу?

Тофу не съдържа глутен и може да се хапва за намаляване на лошия холестерол, облекчаване на менопаузата и превенция на рак.
Топлата вода подобрява циркулацията и успокоява нервната система

Топлата вода подобрява циркулацията и успокоява нервната система

Консумацията на топла, но не гореща вода, подобрява циркулацията на кръвта и действа благоприятно върху централната нервна система.
5 плода с ниско съдържание на захар

5 плода с ниско съдържание на захар

Сред плодовете, които съдържат малко количество захар, са ягодите, авокадото, портокалите, лимоните и други.
Грейпфрутът повишава имунитета

Грейпфрутът повишава имунитета

Грейпфрутът засилва имунитета, намалява сърдечните заболявания, риска от рак и камъни в бъбреците.
Пащърнакът е полезен за нервите и сърцето

Пащърнакът е полезен за нервите и сърцето

Пащърнакът не е особено популярен зеленчук, но за сметка на това е изключително полезен, включително за нервната и сърдечносъдовата система.
2810 намерени, страница 2 от общо 281

Още от Диети
Консумацията на кои храни предпазва от рак?

Кои хранителни вещества намаляват риска от рак?

Д-р Найден Кандиларов: Честотата на гастрита расте заедно с нивото на стреса

Изследването за наличие на хеликобактер пилори е ключово

Хранене в детска възраст - какви са правилата? Продължение

През празниците често забравяме правилата

Хранене при детето - кои са основните правила?

Пълноценното хранене е предпоставка за отглеждане на здраво дете

Как вреди преяждането по празниците?

Умора, тежест в корема и дори диария