Хранене

Защо да ядем цвекло през есента и зимата?

Защо да ядем цвекло през есента и зимата?

Цвеклото е богато на антиоксиданти срещу рак, сърдечносъдови заболявания, диабет и мастен черен дроб
Защо кофеинът ни дава енергия?

Защо кофеинът ни дава енергия?

Как влияе кофеинът на мозъка?
Как кафето влияе на кръвното налягане и кръвната захар?

Как кафето влияе на кръвното налягане и кръвната захар?

Можем ли да приемаме кафе при хипертония?
Помага ли обилната закуска за по-добър контрол на апетита?

Помага ли обилната закуска за по-добър контрол на апетита?

Правилно ли е убеждението, че трябва да приемаме по-голямата част от калориите си за деня сутрин?
Защо е важно да приемаме пребиотици?

Защо е важно да приемаме пребиотици?

Какви са ползите от пребиотиците?
Какви са ползите от черния чай?

Какви са ползите от черния чай?

Как да усвояваме по-добре съставките на черния чай?
Преработените храни увеличават риска от рак

Преработените храни увеличават риска от рак

Защо свръхпреработените храни са свързани с повишен риск от ракови заболявания?
Дали и как да ядем бял ориз?

Дали и как да ядем бял ориз?

Трябва ли да се лишаваме от консумация на бял ориз, дори и да се налага да контролираме кръвната си захар?
Как подсладителите променят нивата на кръвната захар и състава на чревния микробиом?

Как подсладителите променят нивата на кръвната захар и състава на чревния микробиом?

Безвредни ли са подсладителите за контрола на кръвната захар?
Подсладителите свързани със сърдечно-съдов риск

Подсладителите свързани със сърдечно-съдов риск

Установени са 1502 сърдечносъдови инцидента по време на проучването, от които 730 случая на коронарна и 777 на мозъчно-съдова болест.
3248 намерени, страница 1 от общо 325

Още от Хранене
Кога имаме непоносимост към захар?

Какви са симптомите на непоносимост към захар?

Кога се касае за разстройство на преяждането?

Какви са усложненията от разстройство на преяждането?

Храна и здраве с Яна Данаилова: Целулит и хранене, 2

Какво да не ядем и какво да ядем срещу целулит?

Храна и здраве с Яна Данаилова: Целулит и хранене

Какво лежи в основата на целулита?

Поведенческа промяна при лечение на затлъстяването

Кои са стимулите, провокиращи хранене и как да ги контролираме?