Минералите, като важна част за функционирането на клетките, са необходими, за да се поддържа здравето на организма. Те биха могли да се набавят от храната, но тогава не винаги достигат до онези части на тялото, които се нуждаят най-много от тях.


Ще ви представим още няколко от минералните соли на д-р Шуслер, заедно с тяхното действие и храните, спомагащи за усвояването им ...


Калиум фосфорикум е известна като „солта на нервната система и психиката“. Като цяло тази сол поддържа ума в добро състояние и стабилизира нервната система.

 


Необходимостта от тази сол се разпознава, когато изпитваме различни състояния на умора и при умствено, емоционално и психическо изтощение. Солта може да се приема с цел подпомагане лечението на депресия.


Храните, които благоприятстват за успешно лечение с Калиум фосфорикум, са: лук, чесън, артишок, кашу, лешници, пилешко месо, гъби.


 

NEWS_MORE_BOXПри лекуването на хронични възпаления се препоръчва приемането на Калиум сулфурикум. Тази Шуслерова сол успешно се справя с тях, както и с кожните възпалителни процеси. Препоръчва се в случаите на бавно зарастващи рани.


Калиум сулфурикум ускорява и оздравителния процес при възпаления на лигавиците като проблеми с гърлото, очите, носа и с конюнктивите.


Заедно с приема на минералната сол, препоръчително е да се консумират ябълки, кашу, броколи, кресон, сьомга, шам фъстък, пшенични продукти.

 

 

За Шуслерови соли, от №1 до №4, може да прочетете тук