Представете си човешките клетки точно като къщите, в които живеем. Имат ли здрава носеща конструкция и грижливо подредени тухли, дори природните бедствия не могат да им нанесат сериозни щети.
 

1. Ролята на минералите

Витамини, минерали, микро- и макроелементи. Всички те са важна храна за клетката и влизат в сложни взаимодействия, за да й осигурят живот. Ако в тялото минералите са в точната концентрация на точното място, това означава, че и витамините ще достигнат до необходимите органи и системи. Във всяка наша клетка минералните соли изграждат кристална решетка, от която зависи здравето и устойчивостта на организма. Минералният дисбаланс е в основата на всяко неразположение и болест. Това открива преди повече от 100 години немският лекар д-р Вилхелм Шуслер. За първи път именно той използва думата биохимия, за да назове своя метод за лечение с 12 минерални соли.
 


2. Оптималният минерален баланс

Природата ни дава всички предпоставки, за да започнем живота си с него. Ето защо бебета получават най-доброто от своите майки. Изграждането на кристалната решетка започва още в майчината утроба. Калций, желязо, магнезий... - това са само малка част от минералите, които получаваме като дар от жените, които ни дават живот. Жизненоважните минерали се изчерпват от майчиния организъм в полза на детето. Често това води до анемия, рушене на зъбите, стрии, депресивни състояния след раждането при нея. Логично децата на бременни с нарушен минерален баланс в началото на 9-те месеца са с не особено здрава кристална решетка на клетките.
 

3. Полезните вещества от храната

Ето ги и строителните блокчета, които карат клетките ни да нарастват и да се делят. И така, малкото бебе постепенно се превръща в малък човек.

Съвременният начин на преработване на храната, прекомерното торене на почвите с вредни химически съставки отнемат полезните минерални вещества от зеленчуците, плодовете, зърнените продукти… Масовото производство разчита и на безброй Е-та или „подобрители” и консерванти, които допълнително задълбочават проблемите. В последните години био производството става все по-модерно, защото масовото отдавна е превърнало здравословното хранене в твърде спорно занимание.
 

4. Нов прочит на вредните навици

Нередовното хранене, честата употреба на медикаменти, пушенето и алкохолът… Те директно нарушават баланса на минералните вещества. За да запазят и малкото, което им остава, клетките са в стресирано и блокирано състояние. Така не могат нито да усвояват минерали, нито те да бъдат транспортирани до нуждаещите се тъкани и органи в тялото.

NEWS_MORE_BOX


Ключът към този проблем открива д-р Шуслер. След дълги години на изследване на човешки тъкани, той установява, че във всяка от тях се намира концентрация на една или няколко минерални соли. Той започва да ги произвежда леко разредени. С продължителния им прием те осигуряват на организма онази концентрация, която естествено му е необходима. Минералните соли преминават през защитните мембрани на блокираните клетки и отключват техните механизми за правилно усвояване на минералните вещества. Те са в йонна активна форма, така както естествено съществуват в нашите органи и тъкани.

Така д-р Шуслер дава на света терапията си с 12 минерални соли, които възстановяват минералния баланс на клетъчно ниво. Приемани още при първите симптоми на остро състояние, за профилактика, с хомеопатични или стандартни медикаменти, солите на д-р Шуслер напълно безопасно, дори и за бебета и бременни подпомагат организма да бъде здрав и с добър тонус.

Една от популярните комбинации от Шуслерови соли е тази за силен имунитет. Приемът на соли №3 железен фосфат, №6 калиев сулфат и №7 магнезиев фосфат за 1-2 месеца в есенно-зимния период прави организма устойчив на настинки и вирусни инфекции.