Хомеопатията се превърна в търсен начин на лечение, особено при бебета и деца, бременни жени и хора с хронични оплаквания. Пациентите са привлечени от безвредността и липсата на странични ефекти на хомеопатичните лекарства.

За получаването на лекарствата хомеопатията борави само с естествени източници, които могат да бъдат от растителен, животински или минерален произход.

Липсата на нежелани странични ефекти при хомеопатичното лечение се дължи на един от водещите принципи в хомеопатията  - на минималната доза. Хомеопатичните лекарства представляват силно разредени лекарствени субстанции от изходната природна суровина, която в организма не би могла да нанесе щети.

Успехът на метода се дължи особено много на индивидуалния подход при лечението – при всеки отделен пациент въз основа на хомеопатичното интервю, проведено от лекаря хомеопат се определя конституционна лекарство. То е специално подбрано според особеностите на организма, типа на конкретния пациент и широк диапазон от симптоми и усещания, характерни за него. Разреждането на лекарството, честотата му на прием и продължителността на лечение зависи от проявата на заболяването.

NEWS_MORE_BOXЗа да бъде ефективно хомеопатичното лечение, освен спазване предписанията на лекаря хомеопат, се изисква спазването на няколко правила.

Хомеопатичното лекарство прониква в организма през лигавицата на устата – не случайно се обръща внимание на поставянето му под езика, независимо от формата му: разтвор, таблетка, гранули или прахче. За да може то да проникне в организма и подейства, трябва да се избягва консумация на храна, понякога и вода, между 15 – 30 минути преди и след приема му.

Заради силните аромати, стимулиращото и антидотното им действие по време на хомеопатичното лечение се налага отказ от специфични храни и продукти като чесън, пикантни подправки, кафе, мента, като в тази група влизат и бонбоните, дъвките за освежаване на устата. Миенето на зъби също трябва да е съобразено с това лечение.

Astera Homeopathica е натурална паста за зъби, която дава нужната грижа за устната хигиена без да включва в състава си ментол, флуор, сулфати и парабени. Пастите от серията действат чрез съставки с натурален произход, доказали своята ефективност като ксилитол, алое, прополис, екстракти от цитрусови плодове, сладководни перли и минерали, същевременно като носят допълнителен ефект: избелващ, успокояващ чувствителни зъби или осигуряващ комплексна грижа. Серията разполага и с детска паста за зъби, която е безвредна при поглъщане и подходяща за създаване на първи навици за устна хигиена при най-малките.