Всяка втора жена поне веднъж страда от цистит в живота си, като в 30% от случаите се стига до рецидиви. Това заяви пред журналисти графиня Ангелика Волфскийл. Немският натуропат и Шуслеров терапевт, който ще изнесе семинар в столицата, разкри какво показват заболяванията на пикочо-половата система и защо се срещат по-често при представителките на нежния пол. 
 
Честотата на заболяванията на бъбреците и пикочния мехур нараства заради съвременния начин на живот, смята специалистът. И даде пример с модата на голия кръст и корем, които са главните виновници. Антибиотичното лечение не е решение на проблема. То е равносилно на това да признаем, че търсим проблема извън себе си от гледна точка на натуропатията. Антибиотикът създава неудобство на нашата чревна флора, затова е по-добре да избегнем необходимостта от употребата му и помогнем на организма си предварително с хомеопатични средства. 
 
Циститът е най-честото инфекциозно заболяване. То се дължи най-вече на анатомичните особености на женския организъм, но понякога нарушение на чревната микрофлора с наличие на Ешерихия коли, както и хламидии, могат да го предизвикат. В тези случаи специалистът препоръчва дамите да си направят цялостно микробиологично изследване. Това неприятно състояние може да се лекува с антибиотик, но самият медикамент винаги се отразява негативно на организма и носи своите странични ефекти. Има и риск инфекцията да се повтори, ако не се лекува правилно. Лечението с медикаменти може да се подкрепи с природни средства, които не позволяват на бактериите да се прикрепят към лигавицата на пикочния мехур и спомагат за по-бързото им елеминиране, посочи натуропатът.
 
„Здравето на бъбреците е пряко съвързано с минералното равновесие в човешкия организъм. Единственият начин човек да прояви своята физическа същност е чрез минералите. Всяка клетка на нашия организъм е проникнала от минерали с една по-висока интелигентност“, каза графиня Волфскийл. 
 
"Човекът е едно цяло между дух, душа и тяло. И тези елементи са в непрекъснато взаимодействие помежду си, също така в динамично взаимодействие с околната среда, със състоянието на микрофлората на вътрешните органи, с различни компоненти на различни заболявания. И балансът наистина определя емоционалното състояние на човека. Ние не можем да разглеждаме едно заболяване изолирано от цялата природа“, посочи още натуропатът.  
 
Когато човек е болен, той започва да изпитва нарушение в равновесието, разединение и дисбаланс в организма, обяснява графиня Волфскийл. „Много е важно, когато разглеждаме нещата холистично и от придодна гледна точка, да си представим, че има висша интелигентност, която поддържа баланса в нашата физическа природа. Трябва да излезем от чистата физика, да разгледаме равновесието между природата и физическата същност на нещата и други“.
 
NEWS_MORE_BOX
 
 
 
Ангелика Волфскийл практикува  с китайска медицина, Аюрведа, Шуслерова терапия и други природни методи повече от 20 години. През 2003 г. създава собствено училище по натуропатия. В Германия има 20 000 практикуващи натуропати, които притежават базово медицинско образование. Тяхната дейност е регламентирана по закон, така че пациентите са насочени към специализирана помощ в точния момент и това спестява много средства на Здравната каса в Германия.