Брионията (дива тиква) е тревисто пълзящо растение с много здрави големи корени. Въпреки силната си основа растението винаги търси начин да се прикрепи към по-големи и жилави растения. Пациентът, който се нуждае от бриония, винаги търси допълнителна подкрепа в живота си, за да постигне сигурност и материални блага.

Понятието „сухота” е най-отличителното за пациентите. То най-точно описва емоционалното, физическото и менталното състояние на нуждаещите се от него.

Тези хора имат суха кожа, сухи лигавици (например на носа), оплакват се от суха кашлица и често ги измъчва упорит запек. Сухата храна и сухото студено време влошават тяхното състояние.

Логично е, че те са винаги много жадни, пият голямо количество течности и така се опитват да компенсират нарушения си воден баланс.

Липсата на достатъчно течности често ги прави слабо подвижни.

Ето защо бриония се дава на пациенти, при които симптомите се влошават от движение. Те избягват каквато и да е промяна в позицията си, лежат в леглото абсолютно неподвижни, искат тишина и спокойствие.

Често страдат от пронизващи болки, затова инстинктивно притискат болното място, тъй като това им носи облекчение. Ако, например, имат възпален апандисит, ще лежат на дясната болезнена страна без да мърдат въобще. Понякога дори дишането им причинява болка и те се опитват често да затаяват дъх.

Всички оплаквания на тези пациенти, с изключение на главоболията и проблеми като плеврит, са локализирани в дясната част на тялото.

Усещането за сухота засяга и съзнанието. Такива хора са бизнес ориентирани, груби, за тях богатството и благосъстоянието за изключително важни.

Изключително много се страхуват от бедността. Често практикуват професии като брокер на борсата или ръководители на екипи, занимаващи се с финансови цели.

NEWS_MORE_BOX


В основата на тяхното нестихващо желание за много пари е споменът от миналото за живот в лишения. Затова те се опитват всячески да компенсират предишното си разочарование.

Всичко при тези пациенти се върти около парите и техните нови скъпи вещи.

Емоционалните състояния и чувството за естетичност почти отсъстват при тях. Те работят упорито, здраво са стъпили на земята, както корените на брионията здраво са навлезли в почвата.

Тези пациенти са изключително свързани с дома си. Дори, когато са болни, например с треска и са у дома, те продължават да мислят, че трябва да си отидат вкъщи. До голяма степен те са обзети от желанието да притежават свое място, в което да могат да стоят на тишина и спокойствие, изолирани от света.