Тази година седмицата е посветена на темата „Битката за имунитета. Антибиотична резистентност и хомеопатия”. В рамките на инициативата лекари хомеопати ще изнесат безплатни образователни лекции в София, Търново, Варна, Бургас, Стара Загора и Пловдив, на които ще дадат съвети как с помощта на природни средства можем да изградим силен имунитет. Специалистите предупреждават, че честата и безразборна употреба на антибиотици потиска естествения отговор на имунната система и води до отслабването й. А страничните ефекти от антибиотичното лечение са много и далеч не са безобидни - дисбаланс в чревната флора, алергични реакции, метеоризъм, диария, запек, повръщане и др. Когато антибиотиците са приложени неподходящо (ненужно или неправилно са предписани), и когато не се спазва курсът на лечение, се стига до антибиотична резистентност и тази опасна тенденция представлява все по-сериозен проблем в световен мащаб. Заплашва ни с по-тежко протичане на бактериалните инфекции и по-висока смъртност от тях.

NEWS_MORE_BOXДорбият имунитет е израз на цялостна хармония и зависи от много фактори. А с помощта на хомеопатията и Шуслеровата терапия можем да постигнем укрепването му, така че организмът ефикасно да се справя с инфекциите, да не се стига до усложнения и да се предотврати нежеланата употреба на антибиотици.

Повече можете да научите от лекциите на д-р Дора Пачова, лекар хомеопат и председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България, и д-р Мария Папазова, холистичен лекар, от 22 до 29 април в:

София, 22.04, НДК, зала №9, ет.5
Велико Търново, 23.04, Общината, пл. „Майка България“ №2
Варна, 24.04, х-л „Черно море“, бул. „Сливница“ №33
Бургас, 27.04, Културен дом на нефтохимика, пл. „Тройката“ №1
Стара Загора, 28.04, х-л „Верея“, бул. „Цар Симеон Велики“ №100
Пловдив, 29.04, х-л „Санкт Петербург“, бул. „България“ №97

Лекциите са безплатни и се организират от Асоциацията на лекарите хомеопати в България и Сдружение „Приятели на хомеопатията”, с подкрепата на Немския хомеопатичен съюз.