Обучението е предназначено за лекари по хуманна, дентална и ветеринарна медицина, фелдшери и други здравни специалисти, които искат да разполагат с допълнителни възможности, за да помагат на близките си, на пациентите и на себе си. Курсът се организира за 18-та поредна година от Център за здраве и образование „Едикта”, София. Центърът е водещ в обучението по хомеопатия в България, лицензиран от Европейския комитет по хомеопатия.

 

В основата на обучението е хомеопатичното познание като философия и практика. Заедно с хомеопатичната терапия се разглеждат съвременна биология, физиология и психология; фамилна динамика, хранене, биопатография, духовни аспекти на здравето. Правят се връзки и с определени аспекти на Китайска традиционна медицина и Аюрведа.


 

Лекторите в курса имат многобройни специализации в областта на хомеопатията и интегративната медицина. Ръководител на програмата е д-р Дора Пачова, магистър по хомеопатична терапия, председател на Асоциация на лекарите хомеопати в България, основател и директор на Център за здраве и образование „Едикта”. Част от преподавателския екип са д-р Ерма Миронова, д-р Искра Капинчева, д-р Георги Хаджиев, Мария Джонгова - кл. психолог, д-р Мария Грозева, д-р Маринела Корнел, д-р Светла Стоева и др.

 

Обучението е с изцяло практическа насоченост – хомеопатично лекарствознание, разрешаване на клинични казуси, работа в кабинет под супервизия на опитен лекар – преподавател. Следдимпломната квалификация е лаборатория за обмен на живо практическо познание по хомеопатия и интегративна медицина. Това е възможност за здравните специалисти да обогатят лечебното си изкуство с нови познания и да създадат нови професионални контакти.

 

Курсът започва на 8 март 2019 г., за повече информация към програмата