Възпалението на синусите е често срещано и изключително неприятно състояние.

 

 


Възпалението на синусите може да бъде причинено от вирусна или бактериална инфекция, алергия и други състояния, често съпътствани от хрема (ринит). При системно непълно лечение на ринита възпалението рецидивира, като не рядко се стига до хроничен синузит.

 

 

Синусите представляват кухини, които са свързани с носа чрез няколко малки отворчета. При остра хрема (ринит), съпътстваща простудните и грипните заболявания, тези малки отворчета се запушват от набъбналата лигавица на носа. Така запушени, кухините заддържат секрети, което от своя страна подпомага размножаването на бактериите. Това води до повишено налягане, което от своя страна причинява неприятно главоболие.

 

 


За облекчаване на симптомите и възвръщане на нормалното състояние на синусите е необходимо лигавицата да отбъбне. Стандартно предписваното лечение в тези случаи са капките за нос. Капките за нос обаче имат временно действие, което се дължи на съставки, свиващи кръвоносните съдове. При това свиване се получава отпусване на носа, но без да се отстранят реалните причини за набъбването. От друга страна същите тези съставки предизвикват изсушаване на лигавицата, което пречи на изчистването на секретите. Така се затрудняват функциите на имунната система по справянето й с инфекцията. Антителата, които изпраща имунната система към болното място чрез кръвоносните съдове, допълнително допринасят за свиването им, което още повече пречи на борбата със заболяването.

 

 


Действието на хомеопатичните лекарства се изгражда на съвсем друг принцип. ЦИНАБСИН е комплексно хомеопатично средство за лечение на синузити и остри ринити на Немския хомеопатичен съюз. Продуктът ускорява изчистването на секретите, вместо да го забавя, като принуждава клетките, извършващи това прочистване да се движат по-бързо и хармонично. Това става чрез съставката “цинабарис” – една от четирите в комплексния хомеопатичен продукт. Допълнително, калиевият бихромат премахва неприятното главоболие. ЦИНАБСИН съдържа ехинацея, която е известен стимулант за имунната система.

 

 

ЦИНАБСИН не само лекува острите синузити и ринити, но също така може успешно да се използва като профилактика при хроничен синузит. Неговата ефикасност е доказана чрез международни клинични изследвания. Продуктът е подходящ, както за възрастни, така и за малки деца над 1 година.

 

 

Научете още за ЦИНАБСИН.