Доктор Шуслер създава своите соли в съответствие с нуждите на различните части на тялото ни. Тяхната задача е да спомагат функционирането на клетките и възстановяването на организма. Минералните соли могат да се намерят в повечето аптеки.

 

 


Калциум фосфорикум (Шуслерова сол №2) спомага както оздравителните процеси, така и растежа на костите и зъбите. Минералната сол също така е и важен помощник при лечението на остеопороза и счупвания.


Има и храни, които биха могли да спомогнат за по-успешно лечение, приемайки тази Шуслерова сол, и те са: лешници, зелен фасул, сирене, кисело мляко, пълномаслено мляко, броколи, къпини.


Ферум фосфорикум (Шуслерова сол №3) е минерална сол, която следва да се приема в първия стадий на всички инфекции. Нейното действие е да укрепва имунната система.

 


Тя е важен помощник при лечението на рани,ожулвания, порязвания, силно възпаление, настинки, грип. Минералната сол също би могла да повлияе положително и на първите признаци на слънчево изгаряне .

 

 

NEWS_MORE_BOX


Храните, които спомагат за успешното лечение с Ферум фосфорикум са: спанак, миди, гъби, хлебна мая, шам фъстък.

 

 

Шуслерова сол № 4 е Калиум хлоратум, наричана още „солта на лигавиците“. Тя следва да приема при възпаление на лигавиците (мукозните мембрани). Това означава, че към нея трябва да се посяга при наличие на бронхит, хрема, гастрит, колит и цистит.

 


Солта изключително много помага във втората фаза на възпалението, когато симптомите на заболяването са лесно разпознаваеми.


Храните, които следва да консумираме, заедно с приемането на Калиум хлоратум, са: банани, кресон, патешко месо, кокосов орех, овесени ядки, кокосов орех, домати.

 

 

За Шуслерова сол №1 можете да прочетете в Минерални соли за тонус и еластичност