Острият тонзилит или ангината, каквото е по-популярното му наименование, представлява остро възпаление на сливиците и е едно от честите детски заболявания. При значителна група деца тонзилитът се появява регулярно и се превръща в хроничен, което налага няколко курса лечение с антибиотик всяка зима. Проблемът обаче остава нерешен. Макар и по-рядко, от тонзилит страдат и възрастните. Рискът от хроницифициране съществува и при тях.


Сливиците са струпвания на лимфна тъкан, чиято функция е да бъдат първа преграда срещу вируси, бактерии и други болестоносители, попадащи през устата и носа в респираторния тракт. Когато вредните микроорганизми навлизат в организма, те се разпознават като “чужди тела” от имунната система, която ги атакува още докато  засегнати са единствено сливиците. Поради това, че върху сливиците попадат най-много вируси и бактерии, те най-често страдат от възпаления, които са още по-регулярни при децата поради по-неразвитата им имунна система.


Оперативното остраняване на сливица е неправилно решение, тъй като след това се открива свободен достъп на болестотворните микроорганизми до долните отдели на респираторния тракт, там, където вирусите и бактериите могат да причинят много по-сериозни и потенциално опасни заболявания. Така се решава проблемът с честото боледуване от тонзилит, но се създава друг с по-висок риск.


Популярно е прилагането на антибиотично лечение при тонзилит. Антибиотиците действат срещу бактериалното възпаление, което обикновено се развива при заболяването, но не помага за предотвратяването на бъдещи заболявания.


За това цел при терапията следва да бъде на първо място да се подсили имунната система и да се заздравят сливиците. Точно така действа комплексният хомеопатичен продукт Тонзилотрен.


Тонзилотрен е комплексен хомеопатичен продукт, който включва най-популярните и подходящи активни компоненти при тонзилит. Ефективността му е доказана чрез клинични проучвания в Германия, от където произхожда и се радва на значителна популярност. Успешно помага при остри тонзилити, както и при профилактиката на хроничната форма на заболяването.
 

При остри тонзилити Тонзилотрен се приема, докато симптомите отзвучат, а за лечение на хронични състояния – се прилагат 2-3 едномесечни профилактични курса годишно.


Тъй като Тонзилотрен е хомеопатичен продукт, той може да се използва продължително без опасност от странични ефекти, както при деца, така и при възрастни.


Повече за Тонзилотрен може да научите от страницата на немския хомеопатичен съюз.