Пета юбилейна научно-практическа конференция по Шуслерова терапия с международно участие ще се проведе в Пловдив на 28.11.2015 г. Организатор на конференцията е Европейското общество по интегративна медицина в България, с подкрепата на Немския хомеопатичен съюз. Гости на конференцията и тази година са изтъкнати лектори и специалисти в областта на хомеопатията, натуропатията и Шуслеровата терапия от Германия. 
 
Графиня Ангелика Волфскийл ще изнесе доклад на тема „Шуслерова терапия и натуропатия при патология на женската полова система”. Тя ще разгледа подробно природните методи за лечение на редица гинекологични заболявания като възпаление и кисти на яйчниците, вагинално течение и микози, менструални нарушения, миома, полипи на матката, оплаквания, свързани с климактериума и др. 
 
Освен участието си в юбилейната конференция, Ангелика Волфскийл ще изнесе и безплатни образователни лекции по темата пред широка аудитория в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. 
 
Графиня Ангелика Волфскийл има дългогодишна практика като натуропат, използва многобройни методи на лечение, сред които хомеопатия, китайска медицина, ирисова диагностика, Шуслерова терапия и др.
NEWS_MORE_BOX
 
 
Върху приложението на Шуслеровите соли в педиатрията ще се спре друг гост и лектор на конференцията - Гюнтер Хепен, натуропат, психотерапевт и Шуслеров терапевт. Интересни клинични случаи, нови клинични проучвания и новости от научната конференция по хомеопатия в Рим 2015 г. ще представят изявени български лекари и специалисти.