Минералите представляват малка съставна част от клетките. Ролята им обаче е от изключителна важност за функционирането на клетките.

 


Минералните соли биха могли да бъдат доставени на организма от храната. Тогава обаче те не винаги достигат до онази част от тялото, която има най-голяма нужда от тях.
Минералните соли на д-р Шуслер са 12 на брой и са произведени по начин, благодарение на който те са лесно усвоими от всички клетки в организма. Функцията им е да балансират и регулират химическите процеси в клетките.

 


Шуслеровите соли още стимулират самолечебните свойства на организма по безопасен и нежен начин. Всяка една от тях е предназначена за конкретна област от организма ...Шуслерова сол № 1: Калциум флуоратум


Тази сол подобрява здравината на костите и зъбите, повишава еластичността на сухожилията и съединителната тъкан. Тя още укрепва вените, които са склонни към разширение, предотвратява измененията на съединителната тъкан, които водят до появата на бръчки, стрии и целулит.Калциум флуоратум предпазва от отоци, а по време на бременност поддържа тонуса и еластичността на тъканите. Тази сол се препоръчва за хората, които страдат от свръхчувствителност на зъбния емайл.Има и определени храни, които биха могли да спомогнат действието на минералната сол и това са: швейцарско сирене, сусам и соеви продукти.