Лятото е изпълнено с много предизвикателства, пътувания и шумни вечер с приятели. В този наръчник ще откриете съвети как да се справите с някои от неприятните изненади, които крие летния сезон. Бъдете подготвени, за да се насладите пълноценно на дните за релакс.
 

Шуслеровите соли в аптечката за път

Шуслеровите соли са минерални соли, произведени на хомеопатичен принцип. Те са напълно безопасни и се дават на деца от нулева възраст. Солите са 12, като са номерирани за ваше удобство. На практика няма риск да сгрешите при приема им, или ако ги дадете на вашето дете. Те са естествена част от тялото и изграждат всяка клетка. Особено необходими са на път, когато сте далеч от личния си лекар и можете да спечелите ценно време за по-бързо възстановяване. Произвеждат с в Германия от най-голямата фирма за хомеопатични лекарства в Европа – Немския хомеопатичен съюз. У нас се продават без рецепта в аптеките.

Наръчникът има няколко раздела: Инциденти, Красота, Летни неразположения, С деца на път.

Днес започваме с първия раздел...


NEWS_MORE_BOX

 

1. Инциденти

1.1. Алергичен обрив

Алергичните обриви могат да бъдат резултат от консумация на някои храни, контакт с треви и растения, от излагане на силно слънце. При определени обстоятелствата те се превръщат в силни алергени и могат да ви изненадат в най-неподходящия момент. Лесно можем да облекчим кожното раздразнение с комбинация от соли:

 

  • Шуслерова сол № 2 калциев фосфат, която успокоява всякакъв тип алергични реакции;
  • Шуслерова сол № 7 магнезиев фосфат, която облекчава неприятния и често силен сърбеж;
  • Засегнатите места могат да се мажат с кремове от Шуслерова сол №1 калциев флуорид и Шуслерова сол №11 силицея, които можете да си поръчате да ви приготвят в няколко аптеки у нас.


Прием: 1-2 таблетки на час за възрастни и на 2 часа за деца до отшумяване на симптомите. При подобрение още 10 дни по 3 таблетки за деца и по 5 на ден за възрастни.